Homeopathie

Homeopathie. Een geneeswijze die gelooft in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het kwam in mijn opleiding ook al een paar keer aan de orde en wat riep, en roept, het een weerstand op. Want als ik mijzelf kan herstellen, ben ik nu dan ook niet verantwoordelijk voor mijn eigen ziek zijn?

Die conclusie was ietwat overhaast getrokken. Je wordt ziek en daar kan een mens in veel gevallen maar weinig aan doen, hoe graag we ook anders willen geloven. We krijgen de griep, we krijgen kanker, we krijgen een burn-out, we krijgen een eetstoornis, we krijgen HS. Dat is niemand zijn schuld. Er zijn mensen die hun hele leven gezond eten, geen alcohol drinken, veel bewegen, het ideale gezondheidsplaatje zeg maar en toch worden ze ziek, toch gaan ze dood. We hebben het niet in de hand, iets waar wij als mensen maar slecht tegen kunnen.

Zo ook met mijn ziekte. Ik heb bijna alles geprobeerd wat ik zelf kon doen. Van volledig plantaardig en glutenvrij eten tot dagelijks mediteren en kundalini yoga beoefenen. Tot op heden is er nog niets wat mij beter heeft gemaakt en ik heb mij er eigenlijk ook wel bij neergelegd dat ik niet beter ga worden. Het is een ongeneeslijke ziekte, die ik al ruim 30 jaar heb. Als ik en de gespecialiseerde artsen de oplossing nog niet gevonden hebben, moeten we ons er misschien maar eens bij neerleggen dat die oplossing er niet is.

Eigenlijk twee dingen die ik nog niet geprobeerd heb. Opereren en homeopathie. Die eerste, daar begin ik niet meer aan. Daarvoor heb ik de ziekte al te lang. Er zijn teveel aangedane gebieden. Er zou niet veel van mij overblijven zou dat allemaal verwijderd moeten worden. In acht nemend waar de HS vooral voorkomt, de oksels, de billen, de liezen en de schaamstreek, zou dat een meerjarenplan worden. Dan te bedenken dat ik ook nog plekken heb op mijn benen, buik en onder mijn borsten; schrijf mij maar af. Opereren is geen optie meer. Daarvoor is het te laat. Homeopathie is echter iets wat ik nog niet geprobeerd heb. Het kost geen moeite, het is niet schadelijk en het kán een oplossing bieden. Waarom niet?

Homeopathie kort en simpel: het stimuleert het natuurlijke afweersysteem van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam zich sneller uit zichzelf gaat herstellen. Het kwam al meerdere keren ter sprake in mijn opleiding en riep veel weerstand bij me op. Nu ik er met meerdere mensen over gesproken heb is mijn visie wel wat verandert. Dat het lichaam in staat is zichzelf, op celniveau, te herstellen, is eigenlijk heel logisch. Als dat niet het geval was geweest, dan zou de wereld al lang dor en dood zijn. Geen mens, plant of dier zou in staat zijn te overleven. Ziek worden we namelijk altijd en allemaal. Planten en dieren in het wild gebruiken geen medicijnen. Toch gaan ze niet allemaal dood als ze ziek zijn. Ze worden weer beter. Ze herstellen uit zichzelf. Maar gaan een paar van die pilletjes mij dan helpen om mijzelf beter te maken?

Ik geef toe, ik heb er een hard hoofd in, maar sta er ondertussen wel open voor. Ik wil graag dat het werkt, maar ik ben terughoudend. Ik wil geen valse hoop hebben. In mijn achterhoofd zit nog de theorie die ik geleerd heb voor mijn biologie examen: het vernieuwen van het menselijk lichaam duurt gemiddeld 7 tot 10 jaar. Dat is echt een gemiddelde, want de bovenlaag van je huid vernieuwt zich bijvoorbeeld in 2 weken, terwijl je darmen daar 15 jaar over doen. Echt herstellen van een ziekte zoals die van mij, die ik al 30 jaar bij me draag, is geen kwestie van een paar weken. Dat zal jaren in beslag gaan nemen.

Mijn plan is om vandaag te beginnen. Ik doe dit op eigen houtje, want mijn verzekering vergoedt geen alternatieve geneeswijzen. Mocht het een positief effect hebben, in welke vorm dan ook, dan zal ik daar bij mijn overstap van zorgverzekeraar aan het einde van het jaar, rekening mee houden en dan wellicht een officieel traject instappen.

We gaan beginnen. Vol goede moed! Ik hou jullie op de hoogte. ♥

9 gedachten over “Homeopathie

 1. Ik hoop dat het op z’n minst wat verlichting gaat brengen. Dat je lijf denkt ‘WTF?! Ik wil deze pillen helemaal niet, dus ik ga gauw herstellen!”. Nou ja, zoiets. Ik duim voor je 🍀

 2. Goed zo, niet de deur dichtgooien als je het nog niet geprobeerd hebt. Ik kan mij voorstellen dat het je niet 100 % geneest. Maar wanneer het verlichting geeft op welk gebied dan ook, zal dat al heel veel verschil maken. Ik duim voor je!!

  1. Nou, zeg dat wel. Ik moet wel zeggen dat deze zomer door de hitte erger was dan ooit, maar wie weet had ik dat zetje net even nodig om iets nieuws te proberen. We gaan het zien. Dank je wel !

 3. Ben heel benieuwd!! Hoop voor je op verbetering.

  Ik ga geen ongevraagd advies geven maar heb regelmatig wat gelezen, ook ivm immuunsysteem en darmen.

  Maar….anderzijds…ik herken je woorden zo…dat er veel mogelijk is maar….:-(.

  Take care Marion!! Zorg goed voor jezelf!!!

  Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.