Silicea: Dag 1

Vandaag begon ik met Silicea D12. Dit is een homeopathisch middel en ik hoop hiermee mijn weerstand te verhogen en mijn immuunsysteem te versterken. Uit ervaring weet ik dat je maar beter bij kunt houden hoe je je lichamelijk voelt, want binnen twee dagen ben je het weer vergeten.

Als eerste even wat info over Silicea. Het is dus een homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze. Dit middel is verkrijgbaar zonder recept. Je hoeft eigenlijk nergens rekening mee te houden. Je mag gewoon in je autootje blijven cruisen. Je kan gewoon borstvoeding blijven geven. Er zijn geen bijwerkingen bekend.

Wel moet je rekening houden met wanneer je de Sicilea inneemt en dat is bij voorkeur een half uur vรณรณr de maaltijd. Een ander punt is dat er een beginverergering kan optreden in de eerste week van de inname. Dit betekent dat de klachten in eerste instantie toenemen in plaats van afnemen. In dat geval kan je stoppen met de inname en na een week weer opnieuw beginnen maar dan met een gehalveerde dosis. Kortom, het is vrij eenvoudig allemaal.

Op dit moment kan ik niets binnenhouden. Alles wat ik eet of drink komt er direct weer uit. Mijn buik borrelt al na een slok water. Ik had mijn avondeten nog niet op of ik kon al op het toilet gaan zitten. Dit gebeurt wel vaker, maar op zich niet zo heftig als nu. Ik heb echt ernstige diarree op dit moment. Ben denk ik al wel 12 keer naar het toilet geweest vanavond en er zit ondertussen echt niets meer in mijn darmen. De vraag is nu of dit een reactie is op de Silicea of niet. Als dit morgen niet minder wordt, dan stop ik een week en ga dan weer opnieuw beginnen met een halve dosis. Dag 1 voor zover dus geen succes. โ™ฅ