YouTube: A Fat Man’s Opinion on Tess Holliday

As a fellow fat man I felt it would be ok if I ‘weighed in’ on the Tess Holliday cosmo cover that went viral. Lots of people feel this ‘celebrates’ morbid obesity. Others feel its shameful. I wanted to offer why I think its ok to have covers like this while also talking about the pitfalls and problems that a cover like this can create.

5 gedachten over “YouTube: A Fat Man’s Opinion on Tess Holliday

  1. Ik vind dit filmpje niet helemaal ok. Ik begrijp wat hij zegt alleen snap ik niet waarom hij praat over gezondheid. Dat stuk over dat Tess de 60 waarschijnlijk niet zal halen had hij niet hoeven zeggen. Net als zijn laatste opmerking. Ik wil dat je gezond blijft. Sinds waneer maak jij je druk over haar gezondheid? Wel heeft hij een goed punt over waarom ze op die cover staat. Het laten zien van diversiteit is ok. Daar is echt niks mis mee.

    1. Ik denk dat hij zich druk maakt om haar gezondheid, omdat hij in een vergelijkbare situatie zit. Hij weet hoe het is. Hij weet dat het voor hem hetzelfde verhaal is. Daarom vind ik dit filmpje erg goed. Hij durft het te zeggen en ik denk dat hij het ook mag zeggen. Niet omdat hij zelf dik is, maar omdat hij het meent. Het is geen verkapte fatphobia waarin zo vaak gezondheid erbij gehaald wordt om het fatshamen op zichzelf. We moeten goed het verschil blijven zien tussen mensen die daadwerkelijk hun mening uiten, waar iedereen recht op heeft, en mensen die de vrijheid van meningsuiting misbruiken om anderen te kwetsen, te pesten of aan welke vorm van shaming te doen.

      1. Qua mening uiten ben ik het met je eens.Alleen dat hij het doet vanwege haar gezondheid of zich daar zorgen om zou maken dat vind ik echt onzin. Hij kent haar niet. Dat zegt hij ook. Ik vind dat waar hij last van heeft hoeft Tess geen last van te hebben. Ik maak mij niet druk om mensen met overgewicht die ik niet ken. Als er een naaste van mij overgewicht heeft en ik zie dat diegene er aan onderdoor gaat dan kan ik ervoor kiezen hier wat over te zeggen. Tess Holiday weet denk ik zelf ook wel wat goed voor haar is. Er is een reden waarom ze er zo uit ziet. En omdat hij toevallig ook overgewicht heeft hoeft hij niks over haar gezondheid te zeggen. Ook al doet hij het niet op de fatshaming of fatphobia manier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.