Wasmachine perikelen

Mijn laptop heeft het net met een klein lullig plofje definitief begeven. Net als onze wasmachine trouwens. Die hield er gisteravond ineens mee op. Alle knopjes flikkerde hysterisch en er kwam een vervaarlijk getik en gebrom uit. Voorlopig is het dus bloggen op de tablet en wassen bij onze ouders. Ondertussen gaan we sparen voor een nieuwe wasmachine.

Als we € 50,- per maand opzij leggen, hebben we in februari een nieuwe wasmachine. Dat is niet handig, want tot die tijd moet je iedere week heen en weer rijden om de was te doen. Dit kost niet alleen geld aan benzine, het kost mij ook teveel energie. Vandaag even overleggen of we het geld kunnen lenen en dan maandelijks een bedrag afbetalen. Al moeten we daar rente over betalen, alles beter dan de hele tijd heen en weer rijden. Die laptop is pech, maar geen nood aan de man. Dat is echt luxe. Ik heb een tablet en daar kom ik er wel mee.

Dit zijn de momenten waarop het kut is om in de uitkering te zitten. Je probeert allerlei wegen aan te boren, zoals de webshop, om deels in je eigen inkomen te voorzien, maar eigenlijk ben ik te vaak te ziek en heb ik de energie er niet voor om het echt van de grond te laten komen. Dat is vervelend. Wat iemand de vorige keer al aankaartte, zeker omdat mensen geld gedoneerd hebben. Je doet wat je kan, de wil is er, maar dan die vreselijke ziektes waar ik telkens weer tegenaan loop. Schuldgevoel, frustratie en verdriet. Ik had het zo ook niet voorzien.

Het is fucked up om op je 41e nog zo vaak bij je ouders te moeten aankloppen. Ze vinden het niet erg, mijn ouders niet en mijn schoonouders ook niet, maar toch. Mijn financiën lagen overhoop door het gedoe met de belastingdienst. Die schuld hebben mijn ouders op zich genomen. Als we nu maandelijks ook nog zouden moeten aflossen, zou het helemaal een drama worden. Mijn ouders betalen ook mijn opleiding. Die kan ik meer betalen, omdat we erachter kwamen een maand terug dat ook voor dit jaar er geen recht is op huurtoeslag. Van mijn maadelijkse netto inkomen van € 1550,- gaat nu de volle huur van € 650,- af. Ik heb de berekening al eens gemaakt hier. De € 50,- die we moeten sparen gaat af van ons maandbudget van € 200,-. Er blijft nu nog € 37,50 per week over om van te eten en te drinken. Dat kan, maar er moeten niet nog meer dingen ontploffen hier in huis.

Voor nu is het Share Some Happiness plan even on hold gezet. Ik kan niet anderen helpen en zelf geen schoon beddengoed hebben. Er zijn grenzen. Ik ga proberen zoveel mogelijk spulletjes te verkopen de komende week. Het zal dus een beetje een overload aan berichtjes worden misschien, maar ik heb gewoon een wasmachine nodig 🤣

Ik wens jullie een mooie nieuwe week toe!

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wat verschrikkelijk dat die nu ook kapot is
  Erg om van zo weinig te moeten leven….
  Ik hoop dat het lukt….

  Sterkte Xx

  1. Marion schreef:

   Komt goed. Als je flink de aanbiedingen naspeurt! Zag net al een mooie samsung in de aanbieding voor € 250,-. 5 jaar garantie. Ze brengen de nieuwe en nemen de oude mee. Dat gaat wel lukken.

   1. chucky1012 schreef:

    Klopt inderdaad 👌 goed merk

 2. Shit, dikke pech!
  Soms vind je jonge machines 2dehands.

  1. Marion schreef:

   Ik had al gekeken, maar dat de meeste zitten rond de € 150,- wil je een beetje degelijke hebben. Dan zonder garantie, zelf vervoer regelen voor oud en nieuw, dan kom je bijna op hetzelfde als nieuw uit. Zag al een aanbieding net van € 250,- met 5 jaar garantie. Moet te doen zijn!

 3. Rob Alberts schreef:

  Sterkte!

  PS: ik ben de weg kwijt, maar ik zou graag een link naar jouw webshop zien. Ik heb interesse in een steenboompje.

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je! Oeh dan hebt ge mazzel, want die heb ik net in prijs verlaagd. Er staan er echter maar twee. Ik hoop volgende maand weer bij te maken, maar ja, dat weet je met mijn gezondheid nooit, dus ik kan niets beloven. Hoe dan ook, hier komt de link 😆

   1. Rob Alberts schreef:

    Balen.
    Ik probeer te bestellen maar mijn digipas is stuk.
    Als ik een nieuwe digipas heb wil ik de twee boompjes betalen.

    Verontschuldigende groet,

    1. Marion schreef:

     Rob, ik zie dit berichtje nu pas en zoals je wellicht gemerkt hebt is het rode koraalboompje al weg. Ik heb je bestelling voor het andere boompje wel ontvangen. Supertof, dank je wel! Ik ga hem inpakken en zodra het verzonden is krijg je uiteraard bericht. Echt tof! Dank je! ♥

     1. Rob Alberts schreef:

      Ik kijk er naar uit.

      Zonnige groet,

 4. Anneke schreef:

  Het verschilt per gemeente maar sommige gemeentes hebben een potje voor dit soort situaties. Je kunt dan een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine.

  1. Marion schreef:

   Daar komen wij helaas niet voor in aanmerking. We net boven de 120% regeling.

   1. Anneke schreef:

    Wat jammer. Hopelijk kun je een regeling met je ouders treffen.

 5. mariellemarielle schreef:

  wat een enorme pech!
  Veel sterkte hoor!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.