1 september 2018

Het is september. Heerlijk. Voor mij is het net alsof dit het moment is dat ik weer langzaam aan tot leven kan gaan komen. Ik heb de zomer overleefd. Met veel pijn en ellende, dat wel, maar het is voorbij. De temperaturen zijn nog steeds lekker boven de 20 graden, maar het hele hete is eraf. Tijd om zover mogelijk als het kan te herstellen.


Controle
Het is niet zo dat ik in de winter en herfst geen ontstekingen krijg, maar ze komen alleen als ik een extra lage weerstand heb, bijvoorbeeld grieperig ben, of wanneer ik teveel doe. Als het warm is kan ik er voor dood bij liggen en toch schieten de ontstekingen als paddestoelen uit de grond. In de herfst en de winter heb ik veel meer controle over de ziekte en dat is toch prettig. Enige nadeel is dat áls je ziek wordt, je jezelf dan vaker de schuld geeft, maar oké, daar wordt aan gewerkt.

Elisah
Gisteren schreef ik geen nieuw artikel, maar maakte ik wel een nieuwe pagina aan op mijn blog: Elisah. Je kan de pagina vinden rechts bovenaan in de menubalk. Het inzamelen voor de medische behandeling die Elisah nodig heeft gaat langzaam. Hoewel € 1.600,- een enorm bedrag is, is het helaas nog lang niet genoeg. Het is geen gunstige tijd om geld in te zamelen. De vakanties zijn net voorbij. Mensen beginnen weer met school. Er zijn schoolartikelen nodig voor zichzelf of voor de kinderen. Nee, het is geen gunstige tijd. Maar we geven niet op. Ik denk dat straks, als de dagen weer wat korter worden en de feestdagen weer in zicht komen, dan gaat het wel weer wat harder lopen.

Aan mezelf denken
Toen vorige week de wasmachine dreigde stuk te gaan, werd ik wel even met de neus op de feiten gedrukt. We hebben niets achter de hand en ik wil en kan niet meer iedere keer bij mijn ouders aankloppen. Er gaan dus wat dingen veranderen hier op het financiële vlak. Ik heb een aparte rekening geopend voor Share Some Happiness. Ik ga niet meer alle winst die ik maak weggeven. Dat kan gewoon niet. Anderen helpen en zelf bij mijn ouders moeten aankloppen, nee, daar gaat natuurlijk iets niet goed. Ik heb dan ook besloten dat ik per verkocht artikel niet alle winst, maar maar € 1,- winst apart zet voor het goede doel. Ik moet ook echt om mezelf denken, hoe moeilijk ik dat ook nog vind.

Ik wens jullie allemaal een heel goed weekend. Geniet ervan. ♥

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jantine schreef:

  Goed dat je aan jezelf denkt. Dat is gewoon belangrijk, en jij bent ook degene die hard voor dat geld werkt.

  Los van ziekte merk ik dat ik ook september en october de fijnste maanden van het jaar vind. Nog nagenieten van de zomer, maar alles is frisser, en ik heb veel meer energie daardoor. Heerlijk!

 2. Loena schreef:

  Strak plan! Trouwens hup hup #teamherfst!

 3. chucky1012 schreef:

  Goed dat jijnu eens aan jezelf denkt dat is toch veel belangrijker 👌
  Ik weet dat je het goed bedoelt…
  Jij hebt een goed hart ❤

  Een prachtige dag en fijn weekend Xoxo

 4. mariellemarielle schreef:

  Heel goed dat je aan jezelf denkt!
  Ik hoop dat er voor jouw gezondheid nu echt een betere tijd aanbreekt

 5. Elke Blogt schreef:

  Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.
  Heb je dr. Pimple popper op TLC gekeken afgelopen week, was een patiënt met jouw ziekte te zien. Heel indrukwekkend en heel pijnlijk.

  1. Marion schreef:

   Heb de aflevering terug gekeken. Gelukkig is bij mij niet meer zo erg, dankzij het niet meer hoeven werken, veel rusten en wijde kleding dragen. Ik draag echt geen ondergoed meer. Levert alleen maar ellende op.

 6. Saar schreef:

  Aan jezelf denken is ook belangrijk. Je bent transparant over wat je met de winst doet en dus is daar niets mis mee. Uiteindelijk mag je jezelf ook wel wat geven voor alle moeite die je doet met het maken en verkopen van al die spulletjes hè 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.