Structuurjunkie In Bed

Even een blogje met de reacties uit. Even van me afschrijven zonder schroom. Even mijn hart luchten op digitaal papier. Het keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer weer getuige zijn van het lichaam wat zich kennelijk maar een paar dagen goed kan voelen en daarna weer aanvoelt alsof het gevuld is met lood, valt me zwaar. Heel erg zwaar.

Mijn armen rusten op de tafel. Alsof, wanneer ik ze los zou tillen van de tafel, ze zo zwaar zouden zijn dat ze me ter plekke naar de grond zouden trekken. Mijn benen voelen strak en pijnlijk aan, alsof ik sinds jaren weer gesport heb. Dat is niet zo. Ik heb niet eens gewandeld. Ik heb vooral veel op bed gelegen en in bed gezeten. Ik begrijp het niet. Het voelt alsof ik continue de ziekte van Pfeiffer heb. Doodmoe. Om dan weer een paar dagen energie te hebben en wat te kunnen doen.

De dagen waarop de energie er is ga ik op bezoek bij mijn zus en ouders. Ik doe een grote schoonmaak in de caviakamer. Ik ruim wat extra dingen op. Zet vast een doos in de auto die naar de stort moet, maar voordat ik richting de stort kan rijden is de energie alweer op. Ik word er soms zo moedeloos van. Soms. Soms kan ik er ook wel goed mee omgaan. Ga ik op bed liggen en rust ik gewoon uit. Maar vandaag valt het me zwaar.

Waar ik wel trots op ben is dat ik voor aankomende zondag toch een workshop heb geboekt. De workshop Vilt Je Eigen Godin, die ik eerder dit jaar volgde en waar ik zo van genoten heb, krijgt een vervolg: Vilt Je Eigen Fee/Engel. Natuurlijk ben ik bang dat ik komende zondag nog steeds zo uitgeput ben als vandaag, maar toch ben ik blij dat ik ga. Daarnaast heb ik ook al een volgende workshop geboekt voor in november; een viltschilderij maken. Iets wat ik al heel erg lang wilde doen. Ik ben blij dat ik meteen actie onderneem op de dagen dat ik me goed voel en dat soort afspraken toch nog maak. Ik heb zelfs een keer iets gepland voor in de avond! Dat is echt al jaren geleden.

Vandaag komt mijn werkboek Structuurjunkie In Spe. Ik ga lekker de hele dag op bed liggen met mijn werkboek. Benieuwd naar het werkboek? Kijk onderstaand filmpje van Cynthia.

Fijne dag allemaal.