Geen make-up en gezichtsverzorging meer

Aan het begin van de lente stopte ik met het gebruiken van make-up. Mijn huid reageerde er steeds slechter op en ik besloot dat het het niet waard was. Omdat ik geen make-up meer gebruikte, hoefde ik ook niet dagelijks mijn gezicht te reinigen en zo verdween mijn dagelijkse gezichtsroutine. Wat was het resultaat?

Geen dag- en nachtcrème
Doordat ik mijn gezicht niet meer hoefde te reinigen, behalve in de ochtend met een plens water, verdween al snel de nachtcrème uit mijn systeem. Ik had verwacht dat mijn huid droger zou worden, doordat het in de nacht niet gehydrateerd werd, maar niets was minder waar. Er veranderde eigenlijk maar weinig. Wat wel veranderde was dat mijn gezicht steeds minder droog en trekkerig ging aanvoelen, zelfs na het wassen met water. Waar ik voorheen niet zonder dagcrème kon, besloot ik naast de nachtcrème ook eens een poosje de dagcrème te laten staan.

Het resultaat
Ik was serieus verbaasd toen na een paar weken mijn huid net zo gehydrateerd aanvoelde als met de crèmes. Ook had ik geen last van schrale plekjes, wat altijd mijn grootste probleem is en de rode vlekjes die ik altijd had verdwenen steeds verder naar de achtergrond. Waarschijnlijk doordat mijn huid een licht kleurtje kreeg van het zonlicht wat nu rechtstreeks op de huid terecht kwam in plaats van op de foundation. Het resultaat is echt bizar. Mijn huid voelt beter aan dan ooit. Glad, niet droog en zonder onzuiverheden. Maandenlang alleen maar water gebruikt om te reinigen en af en toe een gezichtsmaskertje. Gewoon, omdat dat zo lekker is.

Zelfherstellend vermogen
Nu komen de herfst en de winter er weer aan en ik ben ontzettend benieuwd hoe lang het duurt voordat ik weer klachten krijg. De huid in mijn gezicht is erg gevoelig voor kou en mijn ervaring is dat ik snel weer een crème nodig zal hebben. Maar ja, wie weet valt dat ook wel reuze mee. De afgelopen maanden ging het ook veel beter dan verwacht. In plaats van betere of duurdere producten te gaan gebruiken, ben ik juist helemaal gestopt met iets te gebruiken en nu blijkt mijn huid tot veel meer in staat dan ik had gedacht. Het lijkt zichzelf te kunnen herstellen en weer helemaal in balans te zijn.

Mocht het je wat lijken om ook eens te kijken wat jouw huid zelf aankan, dan kan ik je zeker een drie maanden complete make-up en crème stop aanraden. Ik zou dit alleen wel in het voorjaar doen als de lucht niet al te koud en vochtig is en de zon nog niet te veel en te fel aan de hemel staat. Het is echt heel erg fijn om te voelen wat je huid zelf kan. Daarnaast scheelt het ook nog eens tijd en een flinke berg geld.

Fijne donderdag! ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik gebruik nooit iets …..

  Off topic: dank voor jouw verzending.

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Het is ook echt een vrouwending. Bakken met geld gaat erin om. Mannen zijn wat dat betreft veel makkelijker. Water. Handdoek. Klaar.

   En graag gedaan. Hoop dat het naar wens is allemaal.

 2. Saar schreef:

  Ik heb me er eigenlijk nooit mee bezig gehouden… Ik gebruik enkel wat mascara en een oogpotlood, omdat ik dat leuk vind. Maar enkel in de week en bijna nooit in het weekend.
  Er ligt wel wat make-up in mijn kast, maar die ligt daar maar werkloos te wezen. Hoogstens op hele speciale gelegenheden gebruik ik die.

  En als ik mensen vertel dat ik helemaal geen dagcrème of nachtcrème of whatever gebruik, kijken ze mij altijd met grote ogen aan. Ik heb het wel geprobeerd hoor, maar ik had altijd trekkerige huid en vaak ook puistjes omdat mijn huid niet zo goed tegen al die parfums enzo kan. Dus ben ik er maar weer mee gestopt. Ik heb ze overigens nog nooit gemist ofzo 😉

  In de winter durf ik wel eens een crème gebruiken, omdat de ijswind op de fiets geen deugd doet in mijn gezicht. Dat dan weer wel, maar het is altijd een geurloze, eenvoudige crème speciaal voor dat doel.

  1. Marion schreef:

   Vroeger was ik echt gek op make up. Vanaf de middelbare school zeg maar. Op een gegeven moment ben je er zo aan gewend, ik moest echt een drempel over om zonder make up naar buiten te gaan. Laatst deed ik een keer mascara op en moet echt weer wennen. Het zag er onnatuurlijk uit omdat ik alleen hele pikzwarte mascara heb. Een neutrale bruine zou nu voldoende zijn voor mij.

   Ja, ik vermoed dat mijn huid in de winter ook wel weer wat nodig heeft. Louis Widmer vind ik erg fijn. Die is dierproefvrij, heeft vegetarische en vegan producten en zonder parfum. Alleen de prijs is wat hoog, maar goed, ik doe dan met één potje waarschijnlijk ook ruim een jaar. Dat is te overzien.

 3. chucky1012 schreef:

  Hier had ik nooit bij stilgestaan!
  Goed van jou omalzo lang geen make-up meer te gebruiken…

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Het was wel even wennen, hoor! En ik moest ook een drempel over, de eerste keer zonder make up naar buiten. Alsof ik in mijn blote kont liep hahaha!

   1. Rob Alberts schreef:

    Ik herinner dit van mijn ex. Zonder make up ging zij niet naar buiten. Ook deed zij de deur niet open voor mensen.

    Ach, een blote kont is iets heel anders.
    Al geef ik toe dat ik soms ook geniet van het kijken naar het achterwerk van een vrouw.

    Vrolijke groet,

 4. mariellemarielle schreef:

  Goed te lezen!
  Ik heb eigenlijk nooit make up gebruikt op een enkel keertje na (een keer met een bruiloft of feestje).
  Het enige is soms wat mascara maar niet standaard.

  Wel gebruik ik dag en nachtcreme van de tuinen (vit. E) dus zonder parabenen etc.
  Een enkel keer op een droogplekje wat amandelolie of kokosolie.

  Het geld vliegt al de deur uit door supplementen etc dus het scheelt een hoop op deze manier!

  Het voordeel vind ik dat als je het nooit gebruikt, jijzelf en je omgeving er ook niet aan gewend is (al zou je natuurlijk “piep” moeten hebben aan je omgeving).

  X

 5. Nina schreef:

  Al die producten doen inderdaad meer kwaad dan goed, en hoe meer je gebruikt, hoe meer je nodig hebt. Het verbaast me niks dat je huid zo goed reageert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.