TV: Vlaamse dramaserie “De Dag”

“Een rustige Vlaamse stad wordt opgeschrikt wanneer bij dageraad een gijzelingsactie losbreekt in een lokaal bankkantoor. Niet alleen de bankmedewerkers, maar ook enkele vroege klanten worden vastgehouden, waaronder twee kinderen. De politie doet dan ook haar uiterste best om het gebeuren zonder bloedvergieten te beëindigen, maar al snel wordt het duidelijk dat er iets niet klopt aan de situatie. Terwijl de onderhandelaars op hen trachten in te praten, voelen de gijzelnemers zich steeds meer in het nauw gedreven. Naarmate de dag vordert, leggen de vele verwikkelingen een intrige bloot die tot een dramatische ontknoping zal leiden.”

De Dag is een Vlaamse serie over een een extreem goed voorbereide gijzeling in een bankkantoor. Bijzonder aan de opbouw van deze serie is dat steeds twee opeenvolgende afleveringen hetzelfde tijdsverloop omvatten. In de eerste aflevering ontwikkelt het verhaal zich vanuit het standpunt van de politie en de getroffen familieleden. De tweede aflevering toont vervolgens wat er op hetzelfde moment met de gijzelaars en gijzelnemers gebeurt.

De serie is in België sinds 26 maart 2018 exclusief bij Telenet via het Play-abonnement te zien en wordt later dit jaar lineair uitgezonden op de zender VIER. In Nederland is de serie sinds 1 augustus 2018 exclusief bij Ziggo te zien via het Movies & Serie kanaal HBO.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Dit ken ik niet.

  Xoxo

 2. Saar schreef:

  Aha, ik ga het opnemen, want het klinkt goed. Een voor een Vlaamse serie ben ik altijd te vinden 😀

 3. mariellemarielle schreef:

  brrr niets voor mij…hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.