11 september 2018

Het blijft een datum met lading, 11 september. Ieder jaar weer denk ik eraan terug. Ik zat voor de tv. CNN. Live. Ik zag een vliegtuig en zei tegen Peter: Is dat een blusvliegtuig? Ik had de zin nog niet eens volledig uitgesproken toen het betreffende vliegtuig zich in de tweede toren boorde. Het was geen blusvliegtuig. Natuurlijk niet. Maar je brein bevat niet dat er iemand daar met opzet vliegt en dus zoekt het automatisch naar een logischer oplossingen; het blusvliegtuig.

Je zou denken dat de wereld geleerd heeft van die dag. Dat we naar elkaar toe zouden groeien. Het tegenovergestelde is gebeurt. De haat naar de Islam en moslims is nog nooit zo hard gegroeid als de afgelopen jaren. Er is een grote groep mensen die het verschil tussen moslims, moslim-extremisten en terroristen niet kan of wil zien. Het is de jodenhaat all over again. De Tweede Wereld oorlog waarvan we allemaal zo hard roepen: Maar dat nooit meer... Op Twitter is het ondertussen normaal geworden om een Nederlands vlaggetje achter je naam te zetten, zoals in de jaren ’80 en ’90 de skinheads een Nederlands vlaggetje op hun bomberjack droegen. Meestal als je één van die namen met zo’n vlaggetje aanklikt staat er in hun profiel: Anti Islam. PVV. Nederland is van ons.

Het mag. Het is goed zo. Nederland is niet meer van mij. Ik hoef niet meer. Ik wil niet meer. Jullie PVV-ers, jullie moslim-haters, mogen Nederland hebben. Ik voel me hier niet meer thuis. Ik woon hier, maar daar is alles mee gezegd. Ik doe niet meer aan grenzen. Ik doe aan mensen. β™₯

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Xamantha schreef:

    Hear hear! πŸ’›

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.