In Amor gaat niet door

Hoe lang blijf je proberen? Tegen beter weten in? Hoe lang blijf je uitstellen om de knoop door te hakken? Heb ik wel hard genoeg mijn best gedaan? Heb ik het wel lang genoeg geprobeerd? En wat dan nu met al die donaties? 

Amper verkoop
Een half jaar geleden opende ik een Dream or Donate pagina om mijn eigen Etsy Shop te starten. In totaal haalde ik € 500,- op en ik kon een voorraad inkopen voor mijn winkel. Daarnaast verpakkingsmateriaal, de domeinnaam, emailadres, visitekaartjes, noem maar op. Het kwam er allemaal, maar de webshop liep van geen meter. In totaal heb ik voor nog geen € 150,- verkocht. Een paar van mijn vilten godinnetjes, een paar edelstenen en mineralen en een enkel edelsteenboompje. Het loopt niet. Vanuit het buitenland is veel meer interesse, maar de verzendkosten zijn dramatisch hoog en dus is dat onhaalbaar.

Energie
Eén van de redenen waarom het niet loopt is dat je je winkel moet promoten. Dat is veel werk en kost mij teveel energie. Waar ik dacht dat juist dát wel zou gaan lukken, want dat kon ik vanuit huis doen, lukt dat me niet. Niet op de dagen dat ik depressief ben en niet op de dagen dat ik teveel pijn heb. Helaas zijn dat een groot aantal van mijn dagen. Zeker de helft. Als je iets wilt opstarten moet je dat, zeker in het begin, vaak, regelmatig en veel doen. Het breekt me op. Het lukt niet meer.

Share Some Happiness
Ik veranderde de shopnaam van In Amor in Share Some Happiness, omdat dit voor mij de druk wat verlaagde. Het voelde wat vrijblijvender. Helaas, ook dat werkte niet. Ik maakte een Facebookpagina aan om het weer los te koppelen van elkaar en ook daar werd de energie met een rotvaart uit me getrokken. Het zorgde er wel voor dat het kwartje eindelijk viel: dit gaat me niet lukken.

Wat nu?
Ja, wat nu? Het speelt al weken door mijn hoofd. De shop. De facebookpagina. Instagram. En het allerbelangrijkste: de donaties. De donaties, een bedrag van totaal € 500,- zitten in de shop. De shop die niet van de grond komt. Het geld is uitgegeven en het plan is mislukt. Is het vertrouwen geschaad? Misschien van een aantal mensen, maar ik denk van de meeste niet. Ik denk dat jullie bijna allemaal mij deze kans gunden en gezien hebben dat ik mijn stinkende best heb gedaan. Buiten dat, de Etsy Shop bestaat nog en blijft ook bestaan, alleen in een andere vorm. Voor mij dan. Voor jullie zal er niets veranderen.

Etsy Shop Pro
Ik heb ze allemaal gelezen. De tips en adviezen hoe je een Etsy Shop moet runnen. Het belangrijkste was dat je altijd voldoende voorraad moest hebben, regelmatig nieuwe producten moest toevoegen en deze vooral moet promoten, promoten, promoten. Dat is precies wat mij niet lukt en ik leg me erbij neer. Ik vul de shop aan als het lukt. Ik promoot de shop als het lukt. Ik laat drie maanden niets van me horen als dat voor mijn gezondheid beter is. Dan maar geen professionele Etsy Shop verkoper. Dan maar in de uitkering blijven. Eruit, mijn eigen inkomsten weer gaan genereren, het is te hoog gegrepen. Ik ben ergens blij dat ik dit zo snel, binnen een half jaar inzie, want ik durf wel te zeggen dat het me anders nog meer geld had gekost.

Geld gekost
Het geld van de donateurs zit in de winkelvoorraad, verpakkingsmaterialen en materialen zoals wolvilt en lijm. De helft van de winkelvoorraad ligt hier nog. Verkopen met een beetje winst lukt niet. Sterker nog, verkopen voor de inkoopprijs lukt vaak al niet. Sommige artikelen heb ik verkocht in Jouw Marktkraam voor de inkoopprijs en een aantal op Marktplaats. Je verzint nieuwe ideeën, investeert weer en het werkt niet. Op een gegeven moment wilde ik zo graag, ik wilde zo graag dat het niet zou mislukken, dat ik mijn eigen geld erin ging investeren. Geld wat ik niet had. Kortom, het ging mis en nu ik dit zo schrijf voel ik zoveel schaamte dat ik het zover heb laten komen. Krijg je zoveel geld gedoneerd, maak je er zo’n zooitje van dat het je nog geld gekost heeft ook.

Stoppen
Hoe kom je uit de puinzooi? Geld lenen dan maar. Rood staan bij de bank, geld vragen aan je ouders, maar vooral stoppen en erger voorkomen. Stoppen! Nu! Inzien dat het niet lukt. Niet gaat. Dat je er niet voor in de wieg gelegd bent en dat je gezondheid het niet toelaat. Het geld van de donateurs is niet weg. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn Etsy Shop bestaat. Dat ik materiaal heb om edelsteenboompjes, vilten godinnen, kerstengelen en noem maar op te maken. De Etsy Shop blijft ook bestaan. Er staat nog voorraad in. Die zal ook steeds weer aangevuld worden, maar niet in een professioneel hoog tempo. Ik ben alle donateurs nog steeds immens dankbaar en ik vind het rot dat ik jullie op deze manier moet teleurstellen. Het enige wat mij troost ik dat ik echt mijn best heb gedaan om te kijken wat en hoeveel ik kan doen om, in ieder geval deels, uit de uitkering te komen. Dat ik gedaan heb wat ik kon en dat ook dat ook blijf proberen. Maar ik stop met mezelf bewijzen dat ik ziek genoeg ben om recht te hebben op een uitkering, want op dit moment maakt me dat alleen maar zieker en zieker.

Kloothommel met hamer
Het hele jaar loop ik al tegen dezelfde muren aan. Op de dagen dat ik me goed voel, klim ik over die muren heen, maar zodra ik aan de andere kant ben, ben ik zo uitgeput, dan staat daar een man met een hamer en die mept mij weer terug naar de andere kant. Wat ik me afvraag is waarom ik niet opgeef. Waarom blijf ik iedere keer die muur over klimmen? Ik moet toch ondertussen weten dat die kloothommel daar staat? Kennelijk is er iets in mij wat blijft hopen dat die gast ook een keer een slechte dag heeft.

Ik wens jullie allemaal een goed weekend. ♥

13 gedachten over “In Amor gaat niet door

 1. Dat je blijft proberen is waar ik juist van geniet. Waar de meeste mensen zich neer zouden leggen bij jouw situatie, blijf jij elke keer vol enthousiasme bij een nieuw idee proberen of het je lukt. Vaak jammer genoeg niet, maar dan heb je het in ieder geval wel geprobeerd.
  Snap heel goed dat je teleurgesteld bent, maar ik ben mn vertrouwen niet kwijt in jou hoor! En als je enthousiasme je weer iets brengt dan stuiter ik voor de volle 100% weer met je mee ❤️

 2. Hoi Marion
  Ten eerste is het erg knap dat je doorzet, maar ook inziet waar het niet lukt.
  Wel is het idd belangrijk in te gaan zien als het werkelijk te ver dreigt te gaan.
  Soms heb je iemand nodig die je laat in zien dat je aan die grens zit. Bij mij was het een mede ondernemer die me inliet zien dat ik echt moest stoppen.
  Ik heb toen zakelijk en persoonlijk faillissement aan moeten vragen.
  Maar ook daar ben ik doorheen gekomen.

 3. ik vind het heel dapper dart je begonnen bent. Ik vind het helemaal niet erg dat mijn donatie nu “een mislukking”` is. Mijn etsyshop loopt ook voor geen meter. Echt balen. Ook ik vraag me steeds af wat ik fout doe. Ik stop daar ook maar eens mee. Ik schilder/teken omdat ik het fijn vind en blijf het met of zonder etsy ook doen. Lieve meid, het geeft niets. Je probeerde het en het lukte niet. Blijf vooral lekker dingen proberen. Ik weet zeker dat je opnieuw steun krijgt.

 4. Je creativiteit, je zin om iets te doen en het plezier mag niet gefnuikt worden door het gevoel dat je dringend moet presteren.
  Ik lees veel verdriet in jouw bericht. Terecht. Dit is helemaal niet leuk om mee te moeten delen. Wees verdrietig, wees kwaad en doe dan wat jij het beste kan: krabbel weer op en probeer opnieuw op een andere manier. Op een dag vind je het en anders heb je alvast alles gedaan om het te vinden!!

 5. Je hebt het geprobeerd. Je stinkende bedt gedaan. Begrepen dat het niet gaat. Maar: je kunt nooit meer denken of erover piekeren of je het had moeten proberen. Dat is geweldig, want nu weet je het. Er komt zeker weten iets moois op je pad.

 6. Hey Marion
  Wat vind ik het ontzettend naar en verdrietig voor jou! Ik gun het je zo!! Het lijkt me ook heel moeilijk als je je op goede momenten eigenlijk moet inhouden omdat het later weer minder is.

  m.b.t. de donaties, ik moet voor mezelf spreken maar ik denk dat er meer mensen zo denken. Je hebt het nu kunnen proberen en ervaren dat het niet lukt, dat is ontzettend zuur en verdrietig maar ik had het ook heel naar gevonden als je het niet had kunnen doen, er altijd naar had verlangd maar het niet had kunnen proberen.

  Ik bewonder je doorzettingsvermogen en creativiteit.

  Take care en veel liefs

  1. Dank je wel, dat is heel erg lief en fijn om te horen. Het is toch andermans geld wat je zomaar hebt zitten uitgeven en dat het dan allemaal eigenlijk weggegooid geld is geweest, dat is dan zuur. Nou ja, wat jij zegt; het is niet helemaal weggegooid. Ik heb kunnen proberen een droom waar te maken en dat is helaas niet gelukt. Nu hoef ik me in dat in ieder geval niet de rest van mijn leven te blijven afvragen. Er komen vast weer nieuwe dingen op mijn pad. Er zijn alweer voldoende dingen op mijn pad, ik moet alleen iets kieskeuriger zijn met het kiezen. We blijven proberen. Bedankt voor je support. Heel lief. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.