Uitgelicht, mijn boek en een doneerknop

Het is gelukt, het aanpassen van de lay-out. Het is altijd flink zoeken en uitproberen. Eerst dacht ik dat ik het er heel mooi uit vond zien met al die grote foto’s erbij. De volgende dag leek me dat toch weer te druk. Kleinere foto’s zagen er echter ook niet uit, dus dan maar helemaal geen foto’s? Om gek van te worden.

Uitgelicht
Bovenaan de pagina, onder de titel van mijn blog, kan ik een aantal berichten uitlichten. Deze worden dan zichtbaar mét foto en ik vind het er wel netjes uitzien zo op deze manier. Ik wilde deze uitgelichte artikelen gaan gebruiken om mijn boek, per hoofdstuk, met jullie te gaan delen. Echter kan je maar tien artikelen in totaal uitlichten. Zodra ik dan bij hoofdstuk 11 ben moet ik hoofdstuk 1 weer verwijderen. Dat is niet handig. Daarom wederom a change of plans.

Boek
Links bovenin vind je de menubalk. Daarin staat nu een kop met NaNoWriMo. Daaronder vind je een submenu. Hier zul je straks vanaf 1 november dagelijks een nieuw hoofdstuk van mijn nog te schrijven boek vinden. Het verhaal verandert nog steeds met de dag. De ene keer wil ik toch graag het serieuze boek gaan schrijven, het andere moment moet en zal de humor een plekje krijgen in het verhaal. Ik ga er maar niet meer teveel over nadenken. Beginnen met schrijven over ruim een maand en dan zien we wel waar het schip strandt.

Centraal punt
Waar ik nu over nadenk is om de uitgelichte artikelen te gaan gebruiken voor de spulletjes die ik nog wil verkopen. Boompjes, godinnen, edelstenen en mineralen. Op die manier kan ik tien producten tegelijkertijd aanbieden. In het overzicht kan je dan meteen zien wat het is en hoeveel het kost. In het bericht zelf zul je dan de aanvullende info vinden over het product, zoals de eigenschappen en de verzendkosten. Ik ga het maar gewoon proberen de komende tijd. Het lijkt me gewoon zo lekker om straks alles vanaf één centraal punt te kunnen doen. Bloggen, een boek schrijven, verkopen, de mini-cursus tarot geven. Gewoon alles vanuit hier. Zalig!

Doneren
Ik ben aan het prutsen met een doneer-knop op mijn pagina. Straks in december is het uiteraard weer tijd voor Kerst Is Van Iedereen georganiseerd door Karim, de meeste van jullie weten ondertussen wel wie hij is. Hij heeft het trouwens voor elkaar. Hij heeft zijn eigen stichting opgezet en vanuit die stichting zal dit jaar ook het kerstdiner voor de minder bedeelden georganiseerd gaan worden. Hoe dan ook, die doneer-knop werkt dus nog niet. Ik ben alleen aan het testen hoe het precies in zijn werk gaat. Zodra hij het doet, dan horen jullie het uiteraard van me.

Muziek
Ooit heb ik een heleboel muziek op mijn blog gezet. Waarom weet ik niet, maar ik heb het er ook weer afgehaald. Zonde. Ik ga dus weer wat muziek op mijn blog plaatsen en dan met name nummers die voor mij een speciale betekenis hebben. Ik ga hier verder niet over schrijven, maar ik wil ze gewoon allemaal bij elkaar hebben in één categorie. Voor degenen die meldingen krijgen bij ieder nieuw artikel: Sorry alvast voor de overload!

Lay-out
De verder lay-out is wat mij betreft voor nu goed. Je kan toch nooit iedereen tevreden stellen. De één houdt van foto’s, de ander niet. Die vindt de letters te groot, die weer te klein. Sommigen houden van kopjes, de ander ziet liever één lange lap tekst. Er is altijd wel iets wat niet helemaal oké is. Ik kan maar beter mijn blog er zo uit laten zien zodat ik zelf tevreden ben en dat is nu zeker het geval. Voor nu laat ik het zo. Alleen  nog even testen met de doneer-knop en de verkoop van de producten die ik gemaakt heb.

Ik ga weer aan de bak en wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Prachtige layout 👌

  Fijn weekend Xoxo

 2. Jenn schreef:

  Mooie lay-out! Misschien is ko-fi iets om te doneren? Daarmee kunnen mensen voor € 3,- een symbolisch kopje koffie voor je kopen, en dat wordt aan jou betaald via je paypal account. Je krijgt dus gewoon geld, en dat zou je kunnen gebruiken voor de actie.

  1. Marion schreef:

   Dat kan ik niet! Ik ga eens kijken! Bedankt voor de tip.

 3. mariellemarielle schreef:

  succes met puzzelen aan je blog! het ziet er altijd zo netjes uit met mooie foto’s!

 4. Saar schreef:

  Meid, bloggen doe je toch voor jezelf. Dus hell yeah, dat je maar gewoon doet wat jij leuk vindt! Ik vond je vorige lay-out mooier, maar als jij deze handiger vindt, doe je dat toch gewoon. Ik kom hier vooral om je tekst te lezen en die is leesbaar, dus ik ben tevreden. En die muziek, gooi maar erop! Vind ik leuk ❤

  1. Marion schreef:

   Ik vind die ook toch wel erg mooi, dus wilde weer terug, maar nu heb ik iets verandert waardoor de naam van mijn blog verdwenen is. Ben al een hele dag aan het klungelen om de oude weer terug te krijgen! Bizar!!! 🤣

   1. Saar schreef:

    Oeh ja, echt wel heel bizar!

    1. Marion schreef:

     Ik heb gewoon ergens een vinkje weggehaald waarschijnlijk, maar ja, welke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.