1 oktober 2018

Goedemorgen!

Wauw, ik ben net klaar met het volgen van de workshop “How to build a sacred platform as a priestess and a sensitive empath”. Het was ontzettend boeiend en interessant en heeft me gruwelijk aan het denken gezet. De belangrijkste twee vragen waren: Wat wil je delen en met wie wil je dat delen? Het wat is niet zo moeilijk, maar van de vraag met wie ik het wil delen kreeg ik toch wel een knoop in mijn maag. Mijn blog heeft zo’n 750 volgers. Via email, via WordPress en nog een handjevol volgers via andere kanalen. Dagelijks wordt mijn blog tussen de 400 en 500 keer bezocht en er zijn ongeveer 150 mensen die mijn blog dagelijks bezoeken. Ik droomde van dat soort getallen toen ik begon met bloggen. Nu schrikt het me juist af. Niet voor hier op Mijn Kladblog hoor, absoluut niet, maar wel voor mijn nieuwe blog over mijn spirituele ontwikkeling.

Wat wil je delen?
Alles. Zo simpel is het eigenlijk. Ik wil schrijven en me niet inhouden omdat ik weet dat iedereen het kan lezen. Er zijn dingen die ik hier, op Mijn Kladblog, nooit zal kunnen delen, maar die wel een heel groot deel uitmaken van mijn leven en dus ook belangrijk zullen zijn in mijn spirituele ontwikkelingen. Ik wil die niet weglaten.

Met wie wil je delen?
Er werd mij gevraagd een lijst te maken van mensen die ik volledig vertrouw en met wie ik samen de diepte in durf. Dat is nogal wat. Je moet strepen door namen heen zetten waarvan je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Toch moet je het doen op het moment dat je voelt dat de inhoud van je blog zal veranderen op het moment dat die persoon meeleest en dat is moeilijk.

Voor mij
Wat ook duidelijk werd voor mij, dankzij deze workshop, is dat ik moet stoppen met delen (leven) voor anderen. Ik volg op dit moment twee opleidingen. Voor mezelf. Voor mij. Het klinkt wellicht raar, maar dat drong vanochtend pas tot mij door. Ik was tot nu aan het leren om mijn kennis direct weer door te geven. Ik neem niet eens de tijd om het zelf te verwerken, er zelf van te leren en er zelf mijn voordeel mee te doen. Ik mag leren en die nieuwe info gewoon helemaal zelf gebruiken. Ik hoef het niet direct te delen en te vermenigvuldigen. Het is voor mij. Gek dat ik dat nog niet doorhad.

Mijn nieuwe blog blijft dus privé. Ooit zal er een website komen met content die ik verder wil delen met de wereld, maar eerst ga ik mijn opleidingen afronden. Ga ik groeien en bloeien. Hoe onwennig dat ook voelt. ♥

13 gedachten over “1 oktober 2018

  1. Wat mooi!!
    En al besluit je het nooit te delen, het is jouw cursus, jouw reis en jouw leven!
    Ik vind het heel goed van je dat je deze keuzes nu maakt en dat deze vragen op je pad komen!

    Veel plezier en mooie ervaringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.