NaNoWriMo: Titel en verhaal

Wat een waardeloze baggerdag. Soms vind ik het prima, het weinig kunnen, maar ik geef toe, de laatste dagen, weken misschien wel, valt het me een beetje zwaar. Misschien was ik ook al wel weer te positief. Had ik gehoopt zo in de eerste week van oktober alweer naar buiten te kunnen, een wandeling te kunnen maken in het bos of misschien gewoon met meer energie opstaan en de dag makkelijker doorkomen. Misschien had ik teveel hoop of misschien wil ik wel te snel. Hoe dan ook, ik heb een beetje een baalperiode. Mijn geduld raakt een beetje op.

Vandaag schreef ik de zogenaamde achterflaptekst voor mijn boek en kwam ik ook al een stuk verder met de titel. Over beide ben ik nog steeds niet helemaal tevreden, maar misschien is dit ook wel een goede les om gewoon eens dat perfectionisme los te laten. Het moet leuk zijn. Een eerste boek schrijven. Je hoeft er je brood niet mee te verdienen. Hoe ideaal kan je het hebben? Maak lol. Geniet ervan. Leef je uit!

Goed, laat ik dan maar meteen de daad bij het woord voegen en de aankondiging voor het boek met jullie delen:

Bende in Bliksemschicht
Het is nog vroeg in de ochtend als er op bureau Veluwe Vallei Zuid een melding binnenkomt van een incident in Serviceflat Bliksemschicht. Er is een dode aangetroffen in de hal van het wooncomplex en het lijkt geen natuurlijke dood te zijn. Rechercheurs Toverbal en Lagermaat Van De Wieringerwaard-Knol worden op de zaak afgestuurd. Wat ze daar aantreffen is een bizar tafereel: een heel klein halletje volgepropt met kakelende bewoners, veelal nog in pyjama en met rollator, het levenloze lichaam van een vrouw dat tussen de onophoudelijk open- en dichtgaande liftdeuren ligt en om het af te maken twee hyperactieve Jack Russels die enthousiast over het lijk heen en weer springen. Dit kan toch niet waar zijn, denkt Toverbal. “Iedereen naar achteren! Nu!” schreeuwt hij over de veelal grijze hoofden heen. “En bel de directrice”, commandeert Toverbal zijn collega die naast hem staat. Deze kijkt hem met een vreemd lachje aan en zegt: “Dat is de directrice, Tim”, knikkend in de richting van het lichaam op de grond.

Fijne avond allemaal.♥

5 gedachten over “NaNoWriMo: Titel en verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.