Uitslagen onderzoeken (en veel gevloek)

Zo, dit wordt even slap back in your face, bitch blogje. Ik heb net alle uitslagen binnen van de jaarlijkse onderzoeken. Alle waarden, bloedwaarden, lichaamsfuncties boven gemiddeld goed. Dus fuck you alle mensen die lopen te zeiken dat ik met mijn overgewicht ongezond ben, geen ruggengraat heb en de maatschappij geld kost.

Het is ongelooflijk frustrerend als je dagelijks keihard vecht om de dag door te komen. Als je altijd ergens last van hebt. Als je altijd pijn hebt. Als je niet veel eet, maar toch overgewicht hebt. Als je niet kunt sporten, terwijl je dat heel graag wilt. Het meest frustrerende van alles is dat je doet wat je kan en er toch over je geoordeeld wordt. Veelal door mensen die je helemaal niet kennen. Ik moet dit dieet volgen. Dat dieet volgen. Meer bewegen. Vaker bewegen. Meer naar buiten Vaker naar buiten. Dit slikken. Dat slikken. En doe ik dat niet, dan moet ik eigenlijk niet klagen want dan doe ik simpelweg niet hard genoeg mijn best en is dat hele ziek en dik zijn gewoon allemaal mijn eigen schuld.

Omdat ik zoveel medicijnen slik, en met name paroxetine, worden mijn waardes en lichaamsfuncties veel strenger beoordeelt dan die van andere mensen die geen paroxetine slikken. Ik moet veel dichter bij de ideale waardes zitten dan een ander. Ik zit overal aan de goede kant van de streep en meer dan dat. Ik kreeg echt dikke complimenten en om heel eerlijk te zijn had ik dat wel even nodig. De hidradenitis was zo heftig de afgelopen maanden, dat ik regelmatig heel erg aan mezelf getwijfeld heb. Doe ik wel genoeg? Moet ik niet opnieuw in behandeling? Moet ik niet toch weer proberen te gaan sporten? Moet ik niet toch weer een nieuw dieet gaan proberen? Nee dus. Ik doe wat ik kan en ik doe het goed.

Even, voor nu, kan de rest van de wereld, alle fatshamers, azijnzeikers en misfitbitches heel ver en heel diep in de stront zakken. Ik ga een feestje vieren. Alleen. In mijn eentje. Gewoon, omdat het kan en omdat ik fucking trots ben op mezelf.

Party hard! ♥

17 gedachten over “Uitslagen onderzoeken (en veel gevloek)

  1. Lekker!!! Vorige week heb ik ook weer een bloedonderzoek ondergaan…alleen mijn vit D was te laat…en ik heb ook overgewicht. Dus lekker puh….

  2. Wat fijn voor je!! Ik hoop alleen zo dat het zich ook uitbetaald in je fysiek toestand! Dat die verbeterd!
    En je hebt helemaal gelijk, gewicht zegt echt niet altijd alles!!

  3. Oh, wat i dit herkenbaar! En je moet zo sterk zijn om boven al die goedbedoelde raad te staan. Ik erger me ook mateloos als iemand commentaar heeft op iemand die wat ronder is. Onlangs zei een vriendin, kijk die dikke eet nog een grote ijscreme. Ik antwoordde, misschien trakteert ze haarzelf na maanden van dieten en 20 kg afvallen. Ik wil maar zeggen, buitentanders weten het niet. En ze oordelen maar! Geniet van het feestje met jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.