Vakantie

Een beetje voortbordurend op mijn blog van gisteren, waarin ik aangaf dat de rek er echt helemaal uit is, ik heb gewoon vakantie nodig. Vakantie van het ziek zijn, het moe zijn en het pijn hebben. Het zit er helaas niet in. Gisteren ontplofte ik uiteindelijk toen ik het zoveelste dieetadvies kreeg en er ook nog eens iemand een tip stuurde over een functie die misschien wel wat voor mij kon zijn. Het schoot me dik in het verkeerde keelgat.

Nu weet ik dat veel tips en adviezen over voeding goed bedoeld zijn, maar aan de andere kant, hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik er niet op zit te wachten? Ik ben hersteld van mijn eetstoornis en ik ben absoluut niet bang dat ik ooit nog weer zal terugvallen, maar het is een 25 jaar lang durend verleden met vreselijk veel pijn en verdriet. 25 jaar van mijn leven waarin ik niet leefde voor mijzelf. Waarin ik mijzelf het niet waard vond om te bestaan. Dat is niet fijn om daar zo vaak aan herinnert te worden. Ik deal daarmee op mijn manier, maar vraag me alsjeblieft niet om ooit nog op dieet te gaan. Ik wil het niet meer. Ik kan het niet meer.

Het is een heel ander verhaal als er een nieuw medicijn of iets op de markt komt. Of zoals laatst de Silicea waar ik aan begonnen ben. Tips voor medicatie en/of behandeling zijn prima. Maar bedenk ook even of het haalbaar is. Of het betaalbaar is. Of het hier in de omgeving is. Mag ik vragen om dat eerst te doen en mij daarmee een zoveelste teleurstelling te besparen? Dit klinkt misschien een beetje veeleisend, maar ik ben op, lieve lezers. Ik kan niet meer. Nog even en ik raak overspannen van het ziek zijn. Ik kan niet even een vakantie nemen. Zelfs geen lang weekend. Uberhaupt geen weekend. Je kan zelfs de deur niet achter je dicht trekken om 17:00 uur. Kan wel, maar die verrekte ziekte wandelt gewoon met je mee. Ze gaat zelfs met je mee naar bed. Dus sorry als ik veeleisend klink, maar de koek is echt helemaal op. Er is geen kruimeltje meer over.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. yvoco schreef:

  Niet veeleisend. Ik zou ook doodmoe worden van al die adviezenπŸ˜‘

 2. Loena schreef:

  Je zou haast nog zieker worden van al die adviezen… alvast sterkte. En aan de positieve kant: de cursus begint vandaag.
  Liefs

  1. Marion schreef:

   Ja! Ik zag de mail binnenkomen. Ga eens kijken straks. Ik ken Teachable al, we gebruiken dat ook bij de priestess en tarot school, en het is zo’n fijn systeem. Heb er zin in!

   1. Loena schreef:

    Ik ken het nog niet, maar ben heel benieuwd. Als ik straks thuis ben ga ik meteen kijken!

 3. Rob Alberts schreef:

  Ik wens jou een gewoon gezond leven.

  Maar hulp of adviezen heb ik niet voor jou.

  Meelevende groet,

 4. Kon die vakantie van het ziekzijn maar…

  1. Marion schreef:

   Ja, echt! Wat zou dat lekker zijn, hΓ¨? Even een weekje vrij van welke klacht dan ook…

 5. Anuscka schreef:

  Ik benijd je niet, lieve Marion! Wat zou ik je graag zo’n vakantie wensen… 😘

 6. chucky1012 schreef:

  Groot gelijk….
  Liefs en knuffels 😘

 7. Ja, dat is heel erg naar aan chronisch ziek zijn, het is er Γ‘ltijd. Wat zou ik je graag een vakantie van het ziek zijn wensen!

 8. Kijntje schreef:

  Ja super vermoeiend. Vooral als mensen je vertellen dat er altijd ergere dingen zijn 😠 Alsof je alles weet en een buitenstaander heeft fucking makkelijk praten.

 9. Saar schreef:

  Al te vaak wordt dat door de mensen die je adviezen geven gewoon vergeten. Ze weten niet dat ziek zijn gewoon meegaat, voor altijd en eeuwig. Geen vakantie daarvan. En vergelijken helpt ook niet.
  Gelukkig zijn er ook lieve mensen die proberen zich in jouw situatie in te leven, of veel te goed begrijpen hoe het zit.

 10. mariellemarielle schreef:

  Die vakantie gun ik je zo!!!
  Ongestoord genieten in gezondheid!
  Gun het je zo en langer als alleen een vakantie.

  Sterkte Marion.

  PS ik hoop zo dat je straks weer kruimels kunt rapen IPV dat er steeds minder overblijven 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.