Folliculitis

Mijn lichaam werkt op volle toeren. Niet zoals ik het graag zou zien overigens. Sinds een paar dagen heb ik een uitbraak van kleine ontstekingen over mijn hele lichaam. Mijn romp, billen en heupen zijn het meest aangedaan. Ik dacht eerst dat het “gewoon” de HS was, maar deze bultjes leken toch anders. Veel kleiner, veel oppervlakkiger. Na wat zoek- en speurwerk kwam ik uit bij folliculitis, een aandoening die enorm veel op HS lijkt, maar dan een soort mini-uitvoering. Het betreft hier, net als bij HS, ontstekingen aan de haarzakjes. Deze ontstekingen liggen echter aan de oppervlakte, daar waar HS zich diep onder de huid manifesteert. Het gunstige van deze aandoening is dat het vaak uit zichzelf geneest en nog redelijk vlot ook. De huisarts kan de diagnose vrij eenvoudig stellen en kan, indien gewenst, een huidbiopsie doen als de oorzaak niet duidelijk is. De oorzaak van deze aandoening kan zijn een bacterie, vaak de welbekende stafylokokken, irritatie door strakke kleding of scheren en soms ook door bepaalde gisten. Strakke kleding draag ik niet en scheren doe ik al eeuwen niet meer in verband met de HS. De huisarts mag gaan bekijken of het een bacterie of een gist is. Dit schijnt vrij eenvoudig vastgesteld te kunnen worden onder de microscoop. Top. Eindelijk iets waar ik op vrij korte termijn zeker van zal zijn wat het is.

Dat ik het op dit moment helemaal zat ben met dat lichaam van mij kunnen jullie je vast wel voorstellen. Ik ben zo vreselijk moe van iedere keer wat. Het lijkt een soort vicieuze cirkel. Zo kan deze aandoening bijvoorbeeld getriggerd worden door het gebruik van medicatie en/of bepaalde zalf. Ook de anticonceptiepil kan een rol spelen. Wil je van het ene af, moet je stoppen met de medicatie voor iets anders, wat de andere kwaal weer zal verergeren en ga zo maar door. Het is balanceren op een fucking dun koord en ik wil eigenlijk gewoon heel graag even een poosje onbezorgd over een stuk beton banjeren.

Ik wilde eerst de reacties uitzetten, want ik had gisteren alweer een compleet Candida dieet in mijn mailbox. Sorry, mensen, maar ik schrijf hier niet over om een oplossing te vinden. Ik wil gewoon mijn fustratie kwijt. De oplossing, de behandeling of het eventuele dieet laat ik echt heel graag aan mijn huisarts over.

Wordt vervolgd.

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Houd moed

  Opbeurende groet,

  1. Marion schreef:

   Gaat me niet makkelijk af vandaag moet ik bekennen. Dank je.

 2. chucky1012 schreef:

  Zo dat is heftig als het dat is.
  Verschrikkelijk dat niet goed gaat…

  Knuffels en een fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ik ben er zo moe van. Thanks. X

 3. Xamantha schreef:

  Sterkte meis 💛

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Zit er even flink doorheen. Twijfelde of ik naar de workshop zou gaan. Voel me niks happy, maar wie weet is het daarom juist wel goed. X

 4. Anuscka schreef:

  Lekker van je blijven afschrijven hoor, dat lucht tenminste een beetje op. Toch? XX

 5. mariellemarielle schreef:

  Zo heftig en naar voor je, het een na het ander…heel heel veel sterkte! Fijn om op de hoogte te blijven

  1. Marion schreef:

   Ik hou veel rust en dat helpt. Ik heb nu antibiotica. Geen last van de darmen tot nu toe, dus daar ben ik heel blij om. Wel wat koorts en duizeligheid, maar dat vind ik niet zo erg. Ik lig toch veel op bed nu. Hopen dat de AB gaat aanslaan binnen een paar dagen.

   1. mariellemarielle schreef:

    sterkte!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.