Advies

Er zijn veel mensen die denken dat ik niet op advies zit te wachten, maar ik bedoel daarmee advies over mijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het punt is gewoon dat als je al 30 jaar ziek bent en je al zoveel geprobeerd hebt, dat het heel vermoeiend is om iedere week een advies te krijgen over een dieet, een medicijn, een middeltje hier en een middeltje daar, een behandeling dit of een behandeling dat. Als je al zo lang bezig bent, dan is dat soms gewoon too much.

Het is nogal een gevoelig onderwerp, zowel voor mij als de adviesgevers. Mensen voelen zich al snel beledigd als je hun advies niet ter harte neemt. Sterker nog, sommige mensen worden hysterisch, noemen je een aandachtshoer en een narcist als je zegt dat je liever je eigen pad volgt. Gelukkig zijn die laatste enkel mensen die er heilig in geloven dat de wereld plat is…

Ik heb vanmiddag flink nagedacht over het bloggen. Natuurlijk wil ik graag blijven schrijven, alleen de manier waarop, zoals ik tot nu toe geschreven heb, is niet meer mijn ding. Eergisteren had ik mijn zus aan de telefoon. Zij blogde een paar jaar geleden ook nog hier op WordPress. Ze bekeek haar oude blog nog eens en het paste helemaal niet meer bij haar. Ik zag het ook. Ze is ondertussen zo enorm verandert. Ze heeft die hele blog zonder pardon in de prullenbak gegooid. Dat ga ik niet doen, hoor. Er staat hier veel te veel online wat me dierbaar is. Mijn hele herstel! Van begin tot einde. Dat gaat nooit de prullenbak in.

Het ruikt hier naar kattenvoer ineens. Godallemachtig.

Maar goed, wat mijn zus overkwam, het niet meer herkennen van haar blog, dat heb ik ook een beetje. Er ligt hier nogal wat. Herstel. Depressie. Het verlies van mijn baan. En niet alleen dat. Mensen kunnen alles over me vinden. Hebben mijn ziekte tegen me gebruikt. Hebben de meest nare en smerige dingen over me gezegd. Misschien is het echt tijd om de boel eens af te sluiten. Afsluiten en overnieuw beginnen.

Of misschien ook niet πŸ˜…

Eerst maar eens kijken tot wanneer dat WordPress abonnement loopt. Dat ga ik niet zomaar in de prullenbak gooien. Je bent een gierige Hollander of je bent het niet.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stefanie schreef:

  Je blog is ook een soort dagboek, misschien toch wel jammer om zomaar weg te gooien?

 2. mariellemarielle schreef:

  Ben benieuwd wat eruit komt.

  hihi, waar kwam die lucht vandaan?

  1. Marion schreef:

   Geen idee. Denk dat de buurman aan het koken was hahahahah!

   1. mariellemarielle schreef:

    hahahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.