TW: Schaamte & Suïcide

Gisteravond was er een live call van de tarotschool. Omdat mijn computer niet meer goed werkt, moet ik inloggen met mijn tablet en op de één of andere manier kan ik dan niet meer bij de chat. Ik werd dus gedwongen om te spreken in plaats van de chat te gebruiken en in eerste instantie dacht ik dat dat misschien wel net het duwtje in de rug kon zijn wat ik nodig had. Het was een ramp.

Het spreken ging prima hoor, maar daarna was er zo godsgruwelijk veel schaamte en allemaal kutherinneringen aan vroeger. Ik doe het niet meer. Dit was de laatste keer dat ik het geprobeerd heb. Het roept teveel ellende op. Als ik achteraf in paniek raak en weer vreselijk slecht over mezelf ga denken, dan is dat het allemaal niet waard.

Ik heb het geprobeerd, omdat het een hele fijne manier is om live met elkaar contact te hebben. Ik probeerde het al aan het begin van de opleiding. Toen besloot ik het niet meer te doen. Ik dacht, misschien ben ik ondertussen een stapje verder, maar nee. Suïcidaal worden om een paar zinnetjes online te spreken is het niet waard.

Goed, deze deur kan ook dicht.

Ik moet een aantal afspraken met mezelf maken. Veel heb ik al op papier staan. Deze komt er ook weer bij. Ik moet en mag geen dingen doen die zo’n heftige reactie oproepen. Ik moet beseffen dat de depressie, de OPS, de sociale angsten, er nog steeds zijn. Ze zijn op de achtergrond, omdat ik zo’n teruggetrokken leven kan en mag leiden, maar ze zijn er nog wel degelijk.

Hoe realistisch is het dan eigenlijk om een nieuwe blog te beginnen en daar nooit meer over mijn depressie te schrijven? Want dat was mijn plan. Is dat niet de boel  beter voordoen dan het is? Is dat niet mezelf én anderen voor de gek houden? Is dat niet een picture perfect creëren waar ik juist zo’n hekel aan heb in de online wereld?

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Even een heel andere vraag.
  Hoe is het met de Antibiotica?

  Nieuwsgierige groet,

  1. Marion schreef:

   Het blijft allemaal binnen gelukkig. Heb nu wel koorts, maar daar had ze al voor gewaarschuwd. Ik ga zo weer mijn bedje in. Bedankt voor je interesse. 😊

 2. Jantine schreef:

  En ergens anders beginnen, maar wel van jezelf mogen schrijven over wat je wilt? Dan laat je de herinneringen van deze blog voor wat ze zijn, heb je wel die frisse start, zonder jezelf meteen nog meer op te leggen. Ik geef toe, ik heb geen idee of dat voor jou werkt. Maar ook als je nog wel over deze dingen blijft schrijven, is ergens anders beginnen heus geen raar idee bedoel ik maar. Je mag het op je eigen manier doen, zoals voor jou goed voelt.

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ga gewoon kijken of het helpt. Ik heb eigenlijk daar gewoon dezelfde blog. Dezelfde lay-out, maar met iets minder opties. Jullie zullen er amper iets van merken, maar voor mij lucht het misschien wel op. En zo niet, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. ♥

   1. Jantine schreef:

    Precies, en dat is ook wat waard. Hopelijk helpt het, ik gun het je ❤

 3. Lot schreef:

  Dan gebruik je je Kladblog nog voor de depressie etc blogs en je nieuwe voor de mooie en goede dingen die je ervaart.
  Ik blijf toch wel bij je lezen, al reageer ik niet altijd, soms is er zo weinig te zeggen. Het is jou uitlaatklep en wij mogen meelezen en je nog beter begrijpen.

  1. Marion schreef:

   Ja, zat ik ook aan te denken. Ondertussen vind ik ook dat ik het mezelf wel heel moeilijk aan het maken ben. Ik knal die andere blog zo gewoon open en zie wel hoe het gaat, loopt en voelt. Mocht het zo zijn dat het geen verschil maakt, dan kan ik de artikelen altijd kopiëren naar hier en gewoon verder schrijven op deze blog. Als ik het niet probeer zal ik het nooit weten.

 4. Saar schreef:

  Ik zou op je nieuwe blog gewoon schrijven over alles wat je bezig houdt. Zelfs al is dat depressie. De belading die hier hangt en die het soms zo moeilijk voor je maakt, is dan wel weg. Je hoeft niet te zeggen dat het depressie is, je kan gewoon schrijven hoe je je voelt.

  Ik loop heel vaak terug tegen het randje van burn-out en depressie aan. Ik heb dagen dat ik me afvraag waarom ik hier nu eigenlijk rondloop. Ik schrijf erover, maar niemand kan bij mij lezen dat het daarmee te maken heeft… En dat hoeft ook niet.

 5. Xamantha schreef:

  Wat rot dat het praten achteraf zo heftig was. Ik realiseer me dat ik je een compliment heb gegeven daarover, sorry. Vind het nog steeds hartstikke knap van je, maar dit is niet de overwinning die ik hoopte te zien.

  Ik hoop dat je blijft schrijven over dingen die belangrijk voor je zijn, op welk blog dan ook 💛

  1. Marion schreef:

   Nee, dat compliment blijft gewoon staan! Ik ben ook nog steeds trots op mezelf dat ik het gedaan heb. Dat het niet het resultaat oplevert waarop ik had gehoopt, het zij zo. Dan weet ik dat weer en kan die deur dicht. Niet geschoten is altijd mis. Net zoals met mijn nieuwe blog. ♥

 6. chucky1012 schreef:

  Ik ga mee naar je nieuwe blog…

  Xoxo

 7. mariellemarielle schreef:

  hey, wat naar zeg dat dit weer zoveel opriep!

  M.b.t. je blog, jij weet denk ik stiekem heel goed wat je wilt, en zo niet, dan kom je daarachter, daar ben jij volgens mij heel goed in! Probeer te doen wat voor jou goed voelt, en niet wat anderen mogelijk denken/vinden etc!

 8. Nina schreef:

  Nee, dat is niet de boel voor de gek houden. Dat is een heel duidelijk kader kiezen voor je blog. Iedereen kiest zelf wat hij wel of niet laat zien aan de wereld, toch? Het is maar net wat je zelf wil uitdragen of bereiken met wat je de wereld instuurt. Wat het ook is, het is sowieso ok en waardevol voor een bepaald publiek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.