Ik blijf hier en toeslagenleed

Hahahaha, dit is echt zo typisch mij. Een compleet nieuwe blog opzetten en dan na een week zeggen: Toedels! Nee joh, wat een gedoe. Ik snap niet waarom er nu ineens zoveel dingen anders moeten. Allemaal technische afkortingen en dingen waarmee ik akkoord moet gaan. Wil ik weer een eigen domein erbij dan kost dat ook weer € 22,-. Hier heb ik een premium abonnement inclusief een eigen domein. Ik ben blij met de lay-out. Ja, er liggen hier wat nare herinneringen, maar ik moet onder ogen zien dat die daar ook wel weer zullen ontstaan. Er zullen altijd een paar idioten bij zitten die raar gaan doen. Ik heb geleerd van de vorige keer. Niet in discussie gaan, meteen eraf knallen.

Ik moet altijd iets echt voelen, echt doen. Een nieuwe blog aanmaken. Even weer het nieuwe enthousiasme voelen. Maar daarna komt dan toch de twijfel. Er ligt hier ook heel veel moois. Op tweede kerstdag kan ik mijn 5e blogverjaardag vieren. Wat ga ik doen? Ik denk dat ik het maar zie alsof ik even op vakantie ben geweest.

Ik heb zin in koffie. Moment.

Misschien blijf ik mijn andere blog wel als vakantieblog gebruiken. Als ik het hier even zat ben, maak ik even een uitstapje daar naartoe. Wat maakt het ook eigenlijk allemaal uit. Ik doe tenslotte ook maar wat. Don’t we all?

Noteert: Goede naam voor blog nummer 3: Ik doe ook maar wat.

Vandaag kalm aan. Zo dadelijk even naar de winkel voor wat kleine boodschappen en even naar de dierenwinkel voor voer en hooi. Vanmiddag weer mijn bed in. Er komt visite voor Peter en ik ben nog steeds niet helemaal optimaal door de antibiotica. Het gaat echter wel al 100x beter. Ik denk zelf dat dit evenveel met de dalende temperaturen te maken heeft, maar wat er de hoofdzaak ook van is, het gaat beter en daar gaat het om. De ontstekingen nemen in rap tempo af. Wel blijven er veel kleine littekens achter, maar dat boeit me niet. Ik zit toch al onder de paarsblauwe plekken van eerdere ontstekingen. Deze kunnen er nog makkelijk bij. Oppervlakte genoeg hier.

De bezuinigingen gaan weer beginnen. Er is een nieuwe manier om je toetsingsinkomen te berekenen. Deze zou een stuk secuurder zijn dan die de belastingdienst eerder op haar site had staan. Ik heb hem ingevuld en nu gaan we ineens ruim over de grens heen. Waren het eerst 100 euries op jaarbasis, nu is het bijna 2000. Kijk, daardoor komen mensen dus in de shit. Iedereen die nu zorg- en huurtoeslag ontvangt heeft dit ontvangen na het invullen van de vorige rekenhulp. Die is dus niet correct. Dat wordt voor veel mensen weer dikke shit en terugbetalen. Bij ons vervalt het recht op huurtoeslag volledig. Dat is in totaal € 1.300,- en we raken de helft van de zorgtoeslag kwijt. Dat betekent een totaal van € 1.750,- terugbetalen. Dat is dan wel de aller-aller-allerlaatste keer, want dankzij mijn ouders heb ik de voorgaande jaren in één keer kunnen aflossen. Vanaf volgend jaar kunnen we weer een betalingsregeling afsluiten voor € 40,- per maand. Dan zijn we in twee jaar helemaal klaar met afbetalen. Eén ding is zeker, ik vraag die toeslagen niet meer aan. Alleen nog maar achteraf. Voorheen lukte dat echt niet, omdat we nog aan het afbetalen waren. Natuurlijk hou je jezelf dan voor de gek. Je krijgt geld en daar betaal je een schuld mee af wetende dat je dat geld waarmee je de schuld afbetaald ook weer terug moet betalen. Maar het feit alleen al dat dit systeem zo in elkaar zit dat dat kan, dat zegt al genoeg. Het-van-de-regen-in-de-drup-systeem, zo zouden ze het moeten noemen.

Om die € 40,- per maand te bekostigen wil ik Roamler en SmartSpotter weer gaan oppakken. Een leuke manier om een zakcentje te verdienen … Oh wacht, dat mag natuurlijk niet, omdat ik een uitkering heb. Jezus. Oké, dat gaan we eerst maar even navragen.

Nu ga ik de apotheek bellen, want ik kom medicijnen tekort. Die herhaalservice is handig, maar voordat je alle aantallen helemaal synchroon hebt lopen ben je een jaar verder. Geeft niets, maar het is even puzzelen.

Ik wens jullie een goeie dinsdag en sorry voor het gedoe met die andere blog. Ik blijf maar gewoon hier. Mijn Kladblog. Bijna vijf jaar. Dat is eigenlijk ook wel een beetje spijtig om dat aan de wilgen te hangen. Ciao!

19 gedachten over “Ik blijf hier en toeslagenleed

 1. Weer terug op Kladblog. Hier liggen herinneringen, maar ze zijn wel van jou. En je maakt nieuwe herinneringen aan die je groei weergeven. Is toch mooi? Ik ben blij dat je terug bent.
  Wanneer ik verantwoordelijk zou zijn voor de belastingen, dan zou ik mijn ogen uit mijn hoofd schamen. Zo’n raar systeem. Zo onduidelijk.
  Roamler en SmartSpotter………? Ik leer van alles van jou. Nooit van gehoord. Ga het eens uitzoeken. Fijne dinsdag.

  1. Absoluut waar. En de andere kant op kijken werkt ook maar heel even. Ja, kan je een leuk zakcentje mee verdienen, maar het is soms best wat werk. Je moet het net leuk vinden!

 2. Ach het is wel helemaal typisch Marion, ergens aan beginnen en dan pas echt uitzoeken hoe het gaat en erachter komen dat dat niet de goede weg is. Je blijft zo vermakelijk om te lezen.

 3. sorry?? Why? Ik moet ergens wel lachen en het is inderdaad een echte Marion actie, hihi.
  Je moet doen wat jij wilt uiteraard maar wel leuk dat ik je straks kan feliciteren met 5 jaar mijn kladblog…5 jaar! Dat betekent dat we 5,5 jaar geleden voor het eerst 1 op 1 contact hadden…ongelooflijk!

  Roamler…oh wat vond ik dat leuk! Er is op den duur iets mis gegaan waardoor het niet meer lukte op mijn phone, ik heb er niets aan verdiend overigens maar toch heel leuk!

  Sjonge wat een gedoe zeg, ik hoord edat de zorgkosten ook weer flink stijgen. Dat is het nare he, als je gezond bent kun je gewoon een hoger eigen risico nemen maar bij ziekte niet.
  Ik hoop dat jullie eruit komen!!!

  Veel sterkte hiermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.