Serie: Vetgelukkig

Fatshaming is aan de orde van de dag. Discriminatie over lichaamsgewicht lijkt de laatste geaccepteerde vorm van discriminatie. Patty luncht met Nikkie, bekend door NikkieTutorials. Zij vertelt over haar strijd met de vooroordelen en de negatieve reacties op haar YouTube-kanaal. Filmprogrammeur Ronald Simons leert ons hoe dikke mensen worden gerepresenteerd op het witte doek. Bij de Universiteit van Amsterdam doen Diederik en Patty een test om te kijken hoe zij tegen dikke mensen aankijken: hebben zij zelf veel vooroordelen over dikke mensen?

Vetgelukkig!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lot schreef:

  Heb jij het gekeken? Ik zag de bij DWDD maar beide presentatoren vind ik niet prettig om naar te luisteren over het algemeen. Heb dus niet gekeken, het onderwerp interesseert me natuurlijk wel als DD. (dikke dame, ik kwam het dikke dames dieet boek in de kringloop tegen.33

  1. Marion schreef:

   Ja ik heb hem gekeken. Wilde eerst ook niet kijken, want krijg de kriebels van Patty Brard. Is me in deze aflevering reuze meegevallen. Die andere man kende ik helemaal niet 🙈

 2. mariellemarielle schreef:

  Ben benieuwd.
  Ik moest maandagavond nog een stuk rijden en toevallig had ik Radio 1 aan. daar was Patty. Ze vertelde dat ze in het buitenland een gastric bypass gedaan heeft, moest ze zelf betalen maar hier kwam ze er niet voor in aanmerking. Het kon daar a la minute, zonder voortraject, vraag me af of dat handig is, want soms blijkt er psychisch teveel te zitten om zo’n operatie te laten slagen, dan moet daar eerst aan gewerkt worden.
  Maar goed, dat staat een beetje los hiervan natuurlijk.

  1. mariellemarielle schreef:

   Gisteren even teruggekeken, ik blijf het zo erg vinden en eigenlijk gewoon gemeen, die vooroordelen…”dom” ” lui” etc etc. Sowieso vind ik vooroordelen vreslijk (al zeg ik niet dat ik er compleet vrij van ben hoor!)….maar dit klopt gewoon niet! Ik ken zoveel leuke, actieve, intelligente mensen die overgewicht hebben, dat zegt echt helemaal niets!
   Wat ik wel goed vond om te horen is dat een film zoals werd genoemd echt niet meer gemaakt zou kunnen worden vandaag de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.