Dat was een frustrerend dagje

Kreeg ik toch verdorie mijn medicijnen niet mee bij de apotheek. Er stond een nieuw meisje. Ja, I know, die houdt zich alleen maar aan de regels, maar nondeju, man! Een beetje flexibiliteit kan geen kwaad. Zeker niet met iemand die zo’n waslijst aan medicijnen heeft dus overduidelijk niet helemaal in orde is. Zowel fysiek als mentaal.

Vanochtend belde ik mijn huisarts. De antibiotica heb ik tot en met vrijdag, maar ik weet nu al dat de ontstekingen dan nog lang niet allemaal weg zijn en dat ik dus zeker een verlenging van de kuur nodig heb. Is mijn huisarts deze week op vakantie. Goed, geeft niet, ik moest toch naar de apotheek voor de pil, kon ik meteen een paar extra pillen vragen tot ik maandag weer bij mijn huisarts terecht kan. Dat ging dus allemaal niet zo soepel als ik had gehoopt.

De meeste apothekers assistenten ken ik ondertussen wel. Zij mij ook. Dit was een vrij nieuw meisje. Nogmaals, ze houdt zich alleen maar aan de regels, maar mijn hemel. Ik zit bij hun in het herhaalsysteem. Ik heb dus geen recepten meer nodig van mijn huisarts. Als ze op zijn, staan ze automatisch voor me klaar. Ik krijg een mail en kan ze ophalen. Nu slik ik de anticonceptiepil door en daarom was ik 3 weken sneller door de pilletjes heen. Niet haar probleem. “U krijgt ze voor vier weken. Half november mag u weer nieuwe hebben.”

We hebben het hier over de freaking pil!!! Geen fucking morfine!!!

Het gebeurt me niet vaak, maar ik werd echt boos. Ik legde haar uit dat ik de pil niet als anticonceptie gebruik, maar om mijn HS onder controle te houden. “Sorry, ik kan ze u echt niet meegeven. U moet uw huisarts bellen daarvoor.” Maar die is op vakantie. Daarom sta ik hier. “Dan moet u de vervanger bellen.” Gladvergeten tering bureaucratische shit.

Oké, morgen de voor mij onbekende huisarts bellen. Hopen dat ik niet ook nog langs hoef te komen om te laten zien dat ik wel echt ziek ben. Je weet het maar nooit tegenwoordig. De pil komt wel in orde, daar ben ik niet bang voor, de antibiotica moet ik nog maar zien.

Ondertussen ben ik weer gekalmeerd. Enigszins. Redelijk. Het is bijna 22:00 uur. Ik heb nog een workshop tot 23:30 uur, dus ik ga weer verder. Fijne avond allemaal. ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marcus schreef:

  Jeetje, dat is behoorlijk balen…

  1. Marion schreef:

   Was frustrerend. Zeker omdat er nu morgen weer telefoontjes gepleegd moeten worden en waarschijnlijk nog een keer heen en weer naar de apotheek. Misschien ook nog naar een andere huisarts en dan daar wéér naar de apotheek. Alleen van het idee al vlieg ik al in de stress.

 2. Lot schreef:

  Vraag je dan niet of ze het aan een andere collega kan vragen die jouw situatie wel goed kent?

  1. Marion schreef:

   Daar heb ik even aan getwijfeld, maar niet gedaan. Zij maakt de beslissing dat het niet kan, daar ga ik dan mee akkoord. Denk ook niet dat haar collega’s haar tegenover mij zouden afvallen. Dat zou ik in ieder geval nooit doen bij een collega.

   1. Lot schreef:

    Zo zie ik het niet, zij heeft niet de ervaring met jou medische geschiedenis en er dan een collega bij te roepen is alleen maar goed om meer ervaring te krijgen met “lastige” clienten.

 3. Jantine schreef:

  Zal je altijd zien dat dit soort dingen samen vallen. Na het weekend is de huisarts weer terug zag ik, maar ja, die paar dagen moet je wel kunnen overbruggen. Succes met bellen vandaag! (En we hebben dus blijkbaar zelfs dezelfde huisarts 😛 )

  1. Marion schreef:

   Ik ben zo blij met haar. Ze is heeft zoveel voor mij gedaan. Echt, stel dat ze gaat verhuizen naar Amsterdam, dan ga ik mee 😉

 4. Saar schreef:

  Oef, dat is best frustrerend. Al die regeltjes ook. Ik begrijp die restrictie op de pil ook niet zo goed. Alsof iemand die zooi voor de lol gaat slikken. Zelfs als het anticonceptie is waarvoor je het gebruikt. Ze moeten toch ook snappen dat het beter is om niet zwanger te raken dan dat je achteraf nog allemaal gekke dingen moet gaan doen… Serieus.

 5. mariellemarielle schreef:

  Wat een gedoe zeg! MErk het vaker hoor bij de apotheek met die herhaalsystemen.
  Ik hoop maar dat je ze krijgt want je hebt het gewoonweg hard nodig!!

  Sterkte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.