Introvert Online Marketing Workshop

Gisteren volgde ik een workshop online marketing voor introverte mensen. Ik had van tevoren geen flauw idee of ik er wat aan zou hebben, maar het was enorm zinvol. Veel dingen die ik ervaren heb bij het opzetten van een Facebookgroep, de verkoop van spulletjes in mijn Etsy Shop, maar ook hoe ik hier met mijn blog omga, kwamen aan de orde.

Weerstand en waardering
Het is eerste wat ter sprake kwam was het voelen van weerstand om jezelf te promoten. Dat is uiteraard struikelblok nummer 1 bij introverten. Alleen al het feit dat ik heel veel dingen die genoemd werden herkende, was een enorme opluchting. Het ligt dus niet aan mij. Heel veel mensen hebben hier last van en je moet een manier zien te vinden om daarmee om te gaan. Tweede punt voor mij is dat mensen tegenwoordig allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Alles moet goedkoop, goedkoper, goedkoopst. Dat in combinatie met het moeilijk vinden om een prijs vast te stellen voor de door mij gemaakte producten, zorgt ervoor dat ik nooit winst maak of heb gemaakt op mijn artikelen. Tegenwoordig heb je winkels waar je alles voor een prikkie kunt kopen. Zelf iets maken kost tijd en energie. Veel mensen zijn niet meer bereid om daarvoor te betalen. Het is aan ons, de verkoper, om dan onszelf te waarderen en die “klanten” los te laten.

Jaloezie
In de workshop ging het stukje jaloezie over jaloezie wat je kan hebben naar anderen. Een Instagram account met 10.000 volgers tegenover een paar honderd die je zelf hebt. Een goed lopende, actieve Facebookgroep, terwijl die van jou alleen maar gezeik oplevert. Een webshop die maar niet van de grond komt. Allemaal dingen die ik herken, maar gelukkig heb ik geen last van jaloezie. Ik heb wel last gehad van mensen die jaloers waren op mij of mij het succes van mijn blog of account niet gunde. Dat is één van mijn grootste struikelblokken en aangezien dat gisteren niet ter sprake is gekomen, ga ik haar daar nog over mailen. Ik zou daar graag advies over willen hoe je daar op een goede en professionele manier mee om kunt gaan.

Tips en tools
We kregen tijdens de workshop veel tips over goede sites en handige tools die je kunt gebruiken op allerlei vlakken bij online marketing. Daar zaten een aantal handige dingen bij, maar de meeste kende ik al wel en sommige gebruik ik ook al. Verder ook adviezen over hoe je energie te verdelen en eens te kijken naar welke platforms nu eigenlijk goed bij je passen en welke je fijn en leuk vindt om te gebruiken.

Het was een hele fijne workshop. Yarrow zorgt ervoor dat de tijd goed gebruikt wordt en dat is prettig, want daardoor duren haar workshops allemaal ongeveer een uur. Dat is precies genoeg om er wat aan te hebben en niet dusdanig lang dat je je concentratie kwijt raakt of je hoofd zo vol zit dat je niets meer kunt opnemen.

Ik ga hier voor mezelf nog even over brainstormen. Wat wil ik? Welke platforms wil ik gaan gebruiken? Combineer ik mijn privé accounts met mijn verkoop accounts of maak ik twee aparte accounts aan? Het is het afwegen van de energie die ik heb ten opzichte van wat ik het liefste wil. Leuk om mee aan de slag te gaan. Ben benieuwd wat er uiteindelijk uitkomt voor me.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. ♥

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Xamantha schreef:

  Goed plan om Yarrow te mailen over omgaan met andermans jaloezie!
  Het was een fijn uur. Ik zou ook rustig een uur kunnen luisteren naar Yarrow die een telefoonboek voorleest. Wat een lief, leuk, grappig en inspirerend mens ❤️
  Dankjewel voor het enthousiast delen over dit jaarprogramma, je hebt daarmee iets waardevols op mijn pad gebracht!

  1. Marion schreef:

   Ben ook zo blij dat jij er enthousiast over bent. Leuk! We hebben al veel gemeen en ik vind het leuk om dit ook een beetje samen doen. ♥

 2. Geri schreef:

  Opnieuw heel interessant. Hier heb ik ook nog nooit van gehoord. Dank je voor de informatie.

  1. Marion schreef:

   Ja, echt heel interessant. Heel veel dingen die je vaak maar aan de kant schuift als zijnde “dat hoort er nu eenmaal bij”. Maar er is best veel waar je zelf invloed op hebt en dat is fijn als iemand dat aanstipt en even weer wat richtingaanwijzers geeft.

 3. Loena schreef:

  Zelf was ik totaal niet in staat om de workshop te volgen. Maar nu is het dubbel zo jammer. Kan je het toch terug luisteren ergens?

  1. Marion schreef:

   Ze heeft het opgenomen, dus ik neem aan dat er ook een replay komt. Ik weet alleen niet zo goed waar. Denk gewoon in teachables.

   1. Loena schreef:

    👍thanks dan hou ik het in de gaten

 4. Ik zou ook iets aan die workshop hebben gehad. Dank voor je verslag en ook voor jou een mooi weekend!

  1. Marion schreef:

   Ik hoop dat het goed gaat met je herstel! Jij ook een fijn weekend!

   1. Stapvoets, maar het gaat de goede richting uit. Dank je wel!

    1. Marion schreef:

     Fijn om te horen. Kalm aan.

 5. Rob Alberts schreef:

  Succes met het vervolg!

  Opbeurende groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je! Erg leuk om over dit soort dingen te brainstormen 🙂

 6. Deborah Hamar schreef:

  Wat fijn dat je er ook echt iets aan gehad hebt. En dat het toch ook wel wat herkenningspunten in zaten. Bevestiging kan soms fijn zijn.
  Ik hoop dat je er voor jezelf iets uit kunt halen om mee verder te gaan. Ben benieuwd 🙂

 7. mariellemarielle schreef:

  Dit klinkt echt interessant!

 8. Beautyandhealtylover schreef:

  Leuk om te lezen. Yarrow, wat is dat eigenlijk? Heb je daar die workshop bij gevolgd??

  1. Marion schreef:

   Yarrow, zo heet degene die de workshops geeft. Zij is van Daydreaming Wolves.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.