Alleen zijn

De kaart die de afgelopen vier weken in bijna iedere tarot reading voor mijzelf naar boven kwam is de Nine of Pentacles. Op de originele Rider Waite Tarot Pentakels XI staat een een man die een valk op zijn linkerhand draagt. Hij staat alleen in een weelderige tuin en achter hem, in de wijnranken, zien we negen pentakels.“Hij heeft bereikt wat hij wilde bereiken, zijn innerlijke rijkdom stemt met de uiterlijke overeen. Hij is alleen, maar niet eenzaam, want hij mist de anderen niet. Hij vindt de vervulling in zichzelf. En toch straalt zijn gezicht geen vreugde, maar een zekere droefheid uit. Hij heeft bewust deze weg gekozen. Hij heeft daarbij veel verlangens achter zich moeten laten. Hij ziet duidelijk dat een eenmaal genomen besluit, tegelijkertijd een andere beslissing uitsluit. 

Als je de weg van het alleen-zijn kiest, moet je afstand doen van het samen-zijn met anderen. Hij voelt dat zijn beslissing voor hemzelf goed is en toch is hem het verdriet daarover aan te zien. Hij zet zijn scherpe denkvermogen – belichaamd door de valk – bewust in voor zijn groei.”

Deze kaart blijft in bijna iedere reading naar boven komen. Ik vind het frappant. Leuk. Mooi. Interessant. Boeiend.

Als ik de twee kaarten uit mijn favoriete decks bekijk, zie de foto bovenaan dit artikel, zie ik op de ene een vrouw staan, alleen, in een mooie jurk, haar schouders recht, een pauw tegenover haar. Ze is alleen, ze is trots op wat ze heeft bereikt, er is de weemoed van aan de zijkant van het leven staan, maar het is goed zo. De andere kaart is een prachtige kaart. Een vrouw die op een ligbed in de tuin ligt te lezen, in de schaduw van een rijk gevulde appelboom. Naast haar op een tafeltje staat een glas wijn en een bordje met lekkernijen. Ze is alleen, maar heeft alles wat ze nodig heeft en is tevreden. Ik word denk ik heen en weer geslingerd tussen die twee kaarten. De ene keer kijk ik nog met weemoed naar wat was, maar weet ik dat er geen weg terug is. De andere keer zit ik inderdaad content op dat ligbed en ben ik gelukkig en tevreden met de weg die ik ben ingeslagen. Alleen zijn. Daarvoor heb ik veel achter me moeten laten, maar kan ik nu wel een leven leiden zonder angst. Ik kan leven in plaats van overleven. ♥

15 gedachten over “Alleen zijn

 1. Wat zijn ze mooi!
  Het subtiele verschil is voelbaar met jouw woorden erbij.

  Je hebt een heel hoge prijs betaald, maar je bent wel je hart gevolgd. En je hebt weer kwaliteit van leven, hoe ondenkbaar dat ook voor anderen kan zijn.
  Komt deze kaart eigenlijk vooral bij een legging (hopelijk geen witte caprilegging😜) naar voren als iets in het heden?

  Ik bewonder de manier waarop je hiermee omgaat, zo dicht bij jezelf 💕

  1. Ik leg idd alleen kaarten voor het nu, met de huidige energie. Deze kunnen wel betrekking hebben op het dichtbije verleden en wellicht dat het de nabije toekomst kan beinvloeden, maar dan enkel door je eigen handelen. Dat is voor mij eigenlijk de enige manier die echt goed voelt.

   Dank je wel ❤

 2. Welke weg ben je ingeslagen? Het pad van het licht of van het duister. Want het leven heeft twee wegen hoor. Als je zonder je Schepper leeft leef je nog in angst hoor. Want de Schepper/God zijn hele wezen is liefde. Bezoek mijn blogje. Marion.
  Gezegende namiddag , avond. Heb een goede start van de nieuwe week. Dit is de dag die we van God hebben mogen ontvangen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen. Van harte welkom. Bedankt voor uw tegen reactie. Een warme liefelijke groet. Patricia

  1. Ieder pad is op momenten licht en op momenten duister. Zonder licht geen duister. Zinder zon geen maan. Zonder verdriet geen geluk. Ik heb in angst geleefd. Ik kan nu eindelijk zonder leven. God. Allah. Jah. Het Universum. De Alwetende. Het maakt me niet uit hoe mensen het, hem of haar noemen. Als het maar goed voelt, dan is het goed.

 3. Je hebt een lange weg afgelegd, Marion, om hier te komen. Fijn dat het nu zo voor je voelt. Het is ook een van mijn favorieten uit de tarot… Er kan je weinig gebeuren als je in tevredenheid met jezelf en hetgeen je om je heen hebt kunt leven. Mooi! XX

 4. Wat een schitterende kaarten zeg. Uit welk deck komen deze? Ze spreken echt wel aan!
  En van dat pad, tja, soms is het lastig om een pad te kiezen. Maar als je er beter uitkomt, zal het op een dag wel allemaal met minder weemoed zijn dat je ernaar kijkt 😉 Je hebt goed gekozen, nl. voor jezelf!

 5. Bijzonder hoe je dit schrijft Marion! Misschien een prive vraag, hoef je niet op te reageren, maar hoe plaats jij Peter en je zus/ouders/nichtje/tante in dit geheel?
  Gaan deze kaarten meer over het kringetje daarbuiten?
  Voor jou heeft het veel opgeleverd, dat zie ik en lees ik maar het heeft je ook veel gekost! Lijkt me heel moeilijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.