Ik heb gefietst!

Jazeker, deze dame heeft zonet gefietst! Gefietst? Ja, gefietst! Maar jij bent toch een Nederlander? Een kaaskop? Een klompenvrouwtje? Iedere Nederlander fietst zich toch dagelijks de longen uit het lijf? Veel Nederlanders wel, maar ikke niet. Door die stomme HS, die vooral op mijn zitvlak en in de liezen voorkomt, kan ik niet fietsen. Niet veel in ieder geval en al helemaal niet lang. Uit angst om ziek te worden en zes weken helemaal uit de roulatie te zijn, laat ik de fiets dus liever staan. Maar vandaag stapte ik er noodgedwongen, maar met hilarisch veel plezier op.

De accu van mijn auto had vorig jaar al problemen. Ik wilde deze vervangen voor de herfst, maar uiteraard ben ik dat glad vergeten. Eén nachtvorstje en mijn trouwe vriend bleef dan ook weer stug stilstaan. De accu is leeg. Helemaal leeg. De lampjes gaan zelfs niet meer branden in de auto. Er moet dus nu echt een nieuwe accu in. Morgen ga ik die accu halen, mijn vader rijdt even mee, want zo’n ding is loodzwaar en dan gaan we die accu er woensdag inzetten. Ondertussen moest ik wel gewoon boodschappen doen en stapte ik dus op de fiets.

Resultaat? Een gigantische grijns op mijn smoel, een zere kont en waarschijnlijk morgen spierpijn in de beentjes. Het mag de pret niet drukken. Ik heb weer een keer gefietst en het was heerlijk!

14 gedachten over “Ik heb gefietst!

  1. Dat is toch heerlijk dat je hebt gefietst. Heerlijk ontspannen en beweging. Ik fietst ook veel. Heb een gezegende namiddag , avond en nieuwe week. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen. Van harte welkom. Bedankt voor uw tegen reactie. Een warme liefelijke groet. Patricia

  2. Lekker hè, zo fietsen. Ik ben blij dat ik het zelf iedere dag kan doen, op en af naar mijn werk. Misschien eens met mate de fiets proberen nemen. Een paar keer te voet en een keertje de fiets. Om de twee weken ofzo. Gewoon, omdat het zo leuk is. Want het plezier spat alvast van deze blogpost af!

  3. Toen ik nog in de stad woonde fietste ik omdat het het handigste was, niet omdat ik dat zo leuk vond eigenlijk.
    Nu ik buiten woon en het fietspad bij de achteruitgang begint wilde ik het wel weer doen. Echter mijn handen konden de fiets niet meer in bedwang houden. Toen heb ik een driewieler gekocht, wel een stap want het voelt toch erg gehandicapt, Maar nu vind ik het heerlijk, bijna elke dag met de hond een rondje. Helaas worden de rondjes kleiner want hond wordt ouder en kan niet zo lang meer.

  4. Ik snap het helemaal, laatst bijna precies hetzelfde meegemaakt. Moest ook op de fiets en heb het er gewoon op gewaagt. Nu waren mijn pijnklachten (Syndroom van Acnes) toevallig die week wat minder dus dat lef had ik wel. En inderdaad het was gewoon heerlijk voor mijn geest. Haren in de wind en alles met andere ogen bekeken. Maar nu gaat het helaas veel slechter en helpt geen enkel hulpmiddel tegen de pijn momenteel. Dus maar weer wachten op een mooie periode/….Dan spring ik weer op het fietsje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.