Focus op het proces

Orakelkaarten trekken. Ik vind het heerlijk. Ze zetten me altijd weer aan het denken. Zo ook gisteren. “Focus je op het proces. Niet op het resultaat.” Met zoveel dingen die ik doe, of ik nu aan het bloggen ben, probeer een webshop op te zetten of bezig ben met een opleiding, ik ben altijd, of in ieder geval bijna altijd, bezig met het resultaat. Als ik die opleiding heb gehaald, dan…. Als ik geld kan verdienen met mijn webshop, dan…. Tijdens het schrijven van een blog ben ik vaak al bezig met hoe het ontvangen gaat worden en hoe er eventueel gereageerd kan worden. Ik merk dat het inderdaad een stukje plezier wegneemt, terwijl het mij dáár toch eigenlijk om gaat: het bloggen, het fotograferen, meer kennis opdoen.

Yes, focus op het proces. De resultaten zie ik later wel.

6 gedachten over “Focus op het proces

  1. Dat is een hele mooie kaart voor je.
    Ik krijg elke dag een Dagelijkse Gedachte per e-mail binnen en dat is ook het eerste wat ik lees, heb ik vaak ook wat aan.

  2. Mooi! Tegen cliënten zeg ik het ook vaak, als ze bijv iets maken maar voor mezelf herken ik het wel heel erg wat jij zegt.
    Mooie reminder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.