Maandag 19 november 2018

Vandaag een rustige dag op de planning, want ik ben vanochtend wakker geworden met redelijk veel pijn. Dat betekent even wat kleine, noodzakelijke dingen doen, zoals boodschappen en de cavia’s verzorgen en dan weer naar bed. Ik had eigenlijk in de planning foto’s te gaan maken vandaag, maar dat moet maar een dag of een paar dagen wachten. Ik heb op dit moment gelukkig een periode waarin ik me makkelijk neer kan leggen bij het ziek zijn. Dat is fijn. Tijdens mijn depressies is dat een stuk moeilijker. Ik vind één van de twee, fysiek óf mentaal, altijd goed te doen. De combinatie van die twee is vaak wat me nekt. Dankbaar dat ik me nu mentaal sterk voel en het prima aankan.

Nog een maand en dan is het kerst. Ik maak een feestje van de voorpret. Het kan maar zo zijn dat ik op eerste kerstdag ook met dit soort pijn wakker word en dan heeft het geen enkele zin om naar mijn familie te gaan. Fingers crossed dat dat niet gaat gebeuren, maar ik hou er wel rekening mee. De kans is uiteindelijk fifty-fifty en hoewel ik best een beetje langer door de pijn heen kan gaan, weet ik dat het geen zin heeft om met dit soort pijnen op pad te gaan. Daarom geniet ik net zoveel van de voorpret als straks de dag zelf. Vooral Instagram is puur genieten. Ik volg de hashtag #christmastree en er komen echt al fantastische woonkamers voorbij. Helemaal mooi ingericht in prachtige verschillende stijlen. Geweldig om te zien.

Voor de komende maand staan er ook wat minder leuke klusjes op de planning. Doordat Peter en ik allebei veel ziek zijn geweest is het hier een bende in huis. Oud papier heeft zich opgestapeld. Schoonmaakklusjes zijn blijven liggen. We hebben nog een flinke inhaalslag te doen. Peter kan nog weinig, omdat hij erg veel last heeft van zijn rug, maar het gaat langzaam aan weer beter. We hebben een nieuwe stoel voor hem op het oog. We wachten nog heel even met bestellen, want wie weet komen er met de kerst nog een paar mooie aanbiedingsdagen. Vaak hebben meubelzaken wel acties rond de feestdagen. Misschien hebben we mazzel en zit onze stoel daarbij. Hij kost € 999,- dus een aanbieding zou niet gek zijn. We hebben lang gezocht naar een stoel die echt goed zit voor hem en ik ben zo blij dat we er eindelijk eentje hebben. Peter heeft echt een hele slechte rug, dus op de gok iets op marktplaats kopen doen we niet meer.

Ik ga nog een bak koffie zetten, dan naar de supermarkt en vervolgens weer mijn bed in. Fijne maandag allemaal!

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Zelf heb ik voor mijn rug veel baat bij een speciale schommelstoel.
  Kijk eens bij Varier schommelstoelen.

  Wellicht dat hij bij jullie in de buurt eens kan proefzitten???
  Wellicht dat er op het internet een tweedehandsje te koop is?

  Vriendelijke groet,

  1. Marion schreef:

   Het is voor hem niet te doen om met zijn straatvrees bij mensen langs te gaan. We hebben het geprobeerd en zodra de afspraak staat begint de ellende. Angst, paniek. Nee, het levert teveel shit op voor een stoel. Deze zit goed en daar gaan we voor 🙂

   1. Rob Alberts schreef:

    Ik was al bang dat dit een moeilijke is.

    Als jullie of je ouders voor vervoer kunnen zorgen dan kan hij mijn stoel uit proberen.

    Vriendelijke groet,

    1. Marion schreef:

     Ja, is echt heel lastig. Laatste keer dat hij buiten is geweest is 6 maanden terug. Daar gaat heel veel ellende aan vooraf, dus dat proberen we te voorkomen. Maar heel lief aangeboden. Dank je wel.

  2. Marion schreef:

   Ik heb ook even de Varier schommelstoelen bekeken, maar ik denk dat Peter een scheiding aan gaat vragen als ik daarmee thuiskom 🤣🤣🤣 Niets ten nadele overigens van de kwaliteit en gunstig effect op de houding.

   1. Rob Alberts schreef:

    Als hij eenmaal in zo’n stoel gezeten heeft staat hij nooit meer op.
    Voor een scheiding hoef je dan geen angst te hebben.
    Hooguit dat hij echt nooit meer van zijn plek komt.

    Vrolijke groet,

    1. Marion schreef:

     Dan heb ik misschien toch niet de juiste gezien. Ik zag een soort krukjes zonder rugleuning.

 2. Rob Alberts schreef:

  Hij heeft geen vitamine D problemen?
  Botontkalking en verzwakte spieren?

  Zonlicht is en blijft belangrijk.

  Meelevende groet,

  1. Marion schreef:

   Vitamine D slikt hij bij. Botontkalking en verzwakte spieren absoluut. Roeien met de riemen die we hebben en boven water blijven. Dat lukt ons samen goed zo.

   1. Rob Alberts schreef:

    Dat samen blijft het belangrijkste.

    Bemoedigende groet,

 3. Lot schreef:

  Nieuwsgierig: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

  1. Marion schreef:

   In een park waar alle alcoholisten en drugsverslaafden rondhingen.

   1. Rob Alberts schreef:

    Je bedoelt vast dat park tussen station Wolfheze en dat andere bekende woonoord in Wolfheze ….(flauwegrap)

    Waar, hoe en waarom jullie van elkaar houden is niet van belang.
    Wel van belang is dat jullie van elkaar houden.

    Vriendelijke groet,

    1. Lot schreef:

     Sorry, ik heb kennelijk iets heel ergs gevraagd of fout gedaan als ik het antwoord lees. Was gewoon oprecht nieuwsgierig. dat heb ik bij iedereen.

     Wij hebben elkaar “uit de krant” voor het internettijdperk zette je nog een advertentie in de krant, ik in dit geval..

     1. Marion schreef:

      Nee hoor, zo hebben wij elkaar echt leren kennen. In een klein dorp en daar was een parkje waar hij na het werk zat en ik na schooltijd naartoe ging. Ik was een jaar of 16 denk ik en hij 20.

     2. Marion schreef:

      Sorry Lot, ik zie nu dat je reactie niet op mijn reactie was. Begreep het al niet helemaal. Ik krijg ze via de app los van elkaar binnen, vandaar. Rob kennende bedoelt hij het ook niet zo hoor. Geen probleem.

    2. Marion schreef:

     Nee, niet in dat park. Gewoon in ons saaie geboortedorp. Maar idd, dat laatste is zeker waar 🙂

 4. EmHa schreef:

  Ik vind het echt knap dat je het zo kan zien. Zolang je niet fysiek én mentaal mis zit red je het, vind ik mooi, respect.
  Nog een idee, heb je vast al naar gekeken maar just in case, zou je voor de stoel van de zorgverzekering misschien een bijdrage kunnen krijgen? Mijn man heeft een speciale stoel gekregen via de verzekering, was het zeker waard!

  1. Marion schreef:

   Hij is op zich niet in behandeling, maar ik zal eens kijken. Hij vroeger een corset gedragen en heeft heel lang allerlei therapieen gehad, dus wie weet. Bedankt voor de tip!

 5. Rob Alberts schreef:

  Er zijn herl verschillende typen bij Varier.
  Ik bedoel zeker geen kruk.
  En de mogelijkheid van een rugleuning is altijd aanwezig.

  Heb je de hele site doorlopen???

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Nee sorry. Ik haakte meteen af toen ik het krukgebeuren zag…. 🙈 Ik ga even verder googelen.

 6. mariellemarielle schreef:

  hey
  Leuke blog, veel reacties.
  Naar hoor voor Peter! er schiet mij ook van alles te binnen maar zal geen adviezen gaan geven hoor!

  Hoe gaat het nu met jou? Naar dat je weer pijn hebt maar knap hoe je erin staat!!!

  Succes met opruimen tzt!!
  Moet je het oud papier wegbrengen en lukt dat?

  Take care!

  ps hoop dat je met kerst er even uit kan!

  1. Marion schreef:

   Advies is prima hoor! We hebben alleen wel een budget en ik merk aan Peter dat hij na een jaar zoeken en eindelijk iets gevonden te hebben er wel een beetje klaar mee is.

   Vandaag weer redelijk wat pijn, maar toch naar mijn ouders geweest voor een kopje koffie.

   Oud papier wordt hier opgehaald, dus dat is fijn. Thanks!

 7. chucky1012 schreef:

  Jeetje dat is niet fijn.
  Rugpijn is zo vervelend.
  Een goede stoel is dan zo belangrijk.
  Vervelend dat het weer minder goed ging met jou.
  Ach het huis komt wel…
  Dat het beter met jullie gaat is belangrijker….
  Het is vaak zo krom met vergoedingen….

  Sterkte Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.