The Circle Way

Vanochtend schreef ik over het verschil tussen mijn prive blog en Mijn Kladblog. Dat het verschil veel groter was dan ik had verwacht. Dat maakt toch niet uit, zeiden een aantal mensen. Nee, dat maakt inderdaad niet uit. De reden waarom maakt mij echter wel wat uit, namelijk dat ik me nog steeds heel erg aanpas aan anderen. Dat ik niet oprecht durf te schrijven wat ik eigenlijk wil schrijven. Bang voor het oordeel van anderen. De kern waar het iedere keer weer op uitkomt.

De enige plek waar ik wel volledig mezelf kan en durf te zijn is in de community van de tarotschool en priestess opleiding. Daar zijn we getuigen van elkaar. In stilte. We geven geen advies, alleen als de ander erom vraagt. We interpreteren geen readings, alleen als de ander daarom vraagt. We luisteren met interesse. We oordelen niet. We proberen de situatie van de ander niet minder erg te maken of op te lossen. Onze intentie is altijd oprecht en vanuit liefde. We noemen dit “The Circle Way”.

Deze manier van met elkaar omgaan is vooral voor introverten, hoog sensitieve personen en mensen met bijvoorbeeld PTSS heel erg fijn. Het is een veilige en beschermde omgeving en in die veilige en beschermde omgeving ga ik met sprongen vooruit. Durfde ik aan het begin van de opleiding nog niet eens mijn webcam in te schakelen, nu analyseer ik volledige readings online. Live. In beeld. Met het geluid aan. In gebrekkig Engels.

Vertrouwen. Dat is waar het allemaal om draait. Vertrouwen dat de ander je er laat zijn zoals je bent. Accepteert wat je zegt of schrijft. Je blijdschap er laat zijn, maar ook je pijn en je angst. Het is luisteren om te horen. Het is er zijn voor de ander, ook als dat jouzelf een ongemakkelijk of onaangenaam gevoel geeft. Jezelf wegcijferen om ervoor te zorgen dat de ander kan bestaan.

Fijne avond.

7 gedachten over “The Circle Way

  1. Dit klinkt zo mooi Marion!
    Wat een bijzondere ervaring moet dit zijn en wat ben je daarin zelf ook gegroeid! In dat vertrouwen! Mooi dat je dit zo ervaart en dat het je zoveel goed doet! Ben blij voor je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.