De dag van de badjas

Weten jullie nog, een poosje geleden, toen mijn wasmachine het leek te begeven? Net die ene keer zat mijn Nijntje badjas erin. Dat ding was ik maar twee keer per jaar of zo en net die ene keer, toen de wasmachine ermee stopte en we niet wisten hoe hem open te krijgen omdat er nog een hele berg water in stond, lag mijn overheerlijke, zachte, mooie, leuke, lieve Nijntje badjas in de erin. Hij lag er de hele nacht. In het vieze stinkende water. Janken met de pet op. Toen de wasmachine weer gemaakt was en hij na drie keer wassen nog steeds een uur in de wind stonk, moest ik het noodgedwongen opgeven. Ik had geen Nijntje badjas meer. Een tijdperk van Nijntjeliefde werd afgesloten.

Vanaf dat moment liep ik in een lelijke, zwarte, stugge en te kleine badjas rond. Waardeloos shitding. Maar ja, wat moet je anders. Geld voor een nieuwe badjas is er nu eenmaal niet. Tot vandaag!!!Β Mijn ouders zijn de beste. Al zoveel ben ik door hen financieel ondersteunt dit jaar en alsof het nog niet genoeg was krijgen we ook deze maand een geweldig mooi bedrag van ze. Deze keer echter niet om schulden af te lossen of een opleiding te kunnen blijven volgen, maar gewoon voor mezelf. Om leuke dingen mee te doen. Om spulletjes te kopen die ik eigenlijk nodig heb of heel erg mis, zoals een hele fijne, zachte badjas.

Een badjas is geen noodzaak uiteraard, maar in mijn geval wel heel erg prettig. Vaak als ik vreselijke pijn heb in mijn buik kan ik geen enkele vorm van knelling verdragen rond mijn middel. Een badjas die je los om je heen kan dragen is dan ideaal. Ook op de momenten dat er weer ontstekingen op mijn lichaam verschijnen, zoals nu helaas weer een beetje het geval is omdat ik zoveel weg ben geweest de afgelopen dagen en dus “normale” kleding heb gedragen, is het fijn om geen aansluitende stof te dragen.

Een badjas. Het klinkt zo eenvoudig, maar toen ik vanochtend wakker werd kon ik van enthousiasme niet meer slapen. Om 15:00 uur kan ik mijn badjas ophalen!!!! Zo ging het in mijn hoofd. Nog vier uurtjes wachten hahaha. Dan haal ik hem op, ruk ik de verpakking open en trek ik hem aan om hem de komende dagen niet meer uit te trekken! Badjas, here I come!!!!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik wens jou heel veel plezier met je nieuwe badjas.

  Vrolijke groet,

 2. Jenn schreef:

  Heerlijk, wat fijn! Heel veel plezier ermee!

 3. Anuscka schreef:

  Geen enkel ander mens kan zo oprecht enthousiast zijn én schrijven over een badjas! Ik gun je die warme, luxe, zachtheid van harte en geniet virtueel even met je mee 😘

  1. Marion schreef:

   😊😊😊

 4. Wat fijn dat je ouders je blijven ondersteunen nu het ietsje moeilijker gaat.
  Wat fijn vooral ook dat ze het nu doen, en niet wachten tot ze er niet meer zijn.

  1. Marion schreef:

   Nou, precies dat laatste. Vooral nadat mijn vader ziek is geweest. Ze zeggen ook: Nu kunnen we meegenieten. En zo is het. Voorheen vond ik het soms best moeilijk om zoveel van ze aan te nemen. Nu zie ik dat zij er net zo blij van worden als ik. Ze kunnen weinig voor me doen wat betreft ziekte en zo, maar op deze manier maken ze mijn leven een stuk aangenamer en makkelijker. Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.

 5. Lot schreef:

  En zit de jas lekker?

  1. Marion schreef:

   Zaaaaaalig!!!! Liefde op het eerste gezicht! Echt een aanrader!

 6. mariellemarielle schreef:

  Geweldig voor je! Zo fijn dat je ouders er voor jullie zijn (ik heb zelf ook dat geluk).
  Ik zag de badjas op insta, het lijkt me een heerlijke badjas! Oh…en voor jou misschien wel een noodzaak!
  Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.