Black Friday

Het is al tien uur geweest en ik heb zowaar nog geen pijn. Na een paar dagen afzien is dat vaak een gek fenomeen. Alsof je kettingen om je enkels hebt gehad, waardoor je maar hele kleine stapjes kon zetten, en nu ineens weer vrij kunt bewegen. Het is best logisch dat je de neiging hebt meteen helemaal los te gaan. Ik weet echter dat het verstandig is om dat niet te doen. We willen morgen of vanmiddag niet meteen een zware terugval hebben. Kalm aan dus nog steeds vandaag en hopen dat ik weer even een poosje pijnvrij door het leven kan stappen.

Vandaag is het Black Friday.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Waar mijn hele tijdlijn volstond mijn anti-Black Friday berichten, en ik daardoor bijna mijn dag liet verpesten, ga ik lekker online shoppen zo dadelijk. Voor mij is het een mooie kans om met korting kerstcadeautjes te kopen, wat spulletjes in te slaan voor de cavia’s en een extraatje te kopen voor…. Dat is nog een verrassing. Voor mezelf heb ik een prachtige kaartenset gekocht die ik al een poosje wilde hebben. Het is geen tarot deck, maar een ouderwetse set orakelkaarten. Ik koop ook nog een mooi dagboek voor mezelf. Een boek waarin je iedere ochtend een moment neemt om je intenties voor die dag te noteren en aan het einde van de dag neem je even een moment om deze te reflecteren. Ik doe dat laatste tijdens ontspannen meditatiemuziek. Soms schrijf ik alleen. Soms mediteer ik alleen. Soms doe ik beide. Echt een superfijne en rustige manier om je dag af te sluiten.

Nou, lieve mensen, ik ga nog een bak koffie inschenken en dan lekker shoppen.

Happy Black Friday!

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik zit ook lekker aan de koffie.
  Ik wens jou veel winkelplezier.

  Vrolijke groet,

 2. Hier ook al verschillende mailtjes binnengelopen van bedrijven die vinden dat ik dringend geld moet uitgeven…
  Shop leuk!

 3. Marijke schreef:

  Ook hier is de koffie lekker.
  Wat fijn dat je tot nu toe een pijnvrije dag hebt.
  Geniet van het shoppen en van het uitkijken naar de pakjes! #ShopTherapy

 4. Nina schreef:

  De schrijfroutine ’s ochtends zit er al goed in bij mij, en intenties voor de dag neerschrijven werkt op één of andere manier echt. ’s Avonds lukt het me niet; ik blijf het raar vinden om te schrijven wanneer mijn vriend in de buurt is. Ik hoop me daar ooit over te zetten, want op het einde van de dag wat reflecteren werkt zo mogelijk nog beter dan ’s ochtends intenties neerschrijven. Er bestaan niet voor niets quotes over hoe je enige limieten in je leven in je eigen hoofd zitten zeker? 🙂

  Ik wens je een heerlijk pijnvrij weekend! x

 5. Ik hoop heel erg dat de pijn de hele dag is weggebleven.
  Fijn weekend!

 6. mariellemarielle schreef:

  hey Marion
  Pas goed op jezelf!! Hoop dat het vandaag weer wat beter gaat!

  Apart he, twee jaar geleden oid had half nederland nog niet van Black Friday gehoord en nu is het overal!

 7. Saar schreef:

  Black Friday is interessant voor mensen die iets nodig hebben. Dan is een korting leuk meegenomen, net als met koopjes. Waar ik zelf grijs haar van krijg, is het idee dat we nu allemaal massaal moeten gaan kopen omdat het korting is. Terwijl we die spullen misschien helemaal niet nodig hebben. Dat is toch te gek voor woorden?
  Dus ja, ik heb ook een anti-black friday bericht gepost. Maar nee, ik vind het niet stom dat je er wel gebruik van maakt. Als je iets nodig hebt, is dit toch leuk meegenomen?

  1. Marion schreef:

   Ik had ook niet echt iets nodig, maar voor kerstcadeautjes en iets extra’s voor mezelf is het een mooie dag. Volgens mij is het ook officieel de opening van het seizoen om kerstinkopen te doen. Hier in NL doen we dat eigenlijk pas een week voor kerst en zeker niet voor Sinterklaas. Ach, uiteindelijk is het allemaal geldklopperij. Ergste is nog dat met zulke gigakortingen die bedrijven nog steeds winst maken. Bizar eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.