Reacties weer even uit

Als zijnde een experiment zet ik tot 1 december de reacties even uit. Onlangs schreef ik al dat ik zoveel vrijer schreef op mijn privéblog. Daar zijn twee redenen voor. 1. Niemand leest het. 2. Er kan niemand reageren. Nu vraag ik me af wat de belangrijkste reden is. Ik neig zelf naar reden nummer 2. Dat mensen meelezen ben ik ondertussen wel gewend. Al vijf jaar lang pleur ik een deel van mijn hebben en houden online. Het zijn echter, vermoed ik, de reacties die mij vooral terughoudender maken dan ik zou willen zijn. Dus gaan ze even een weekje uit om te testen wat er dan gebeurt in mijn schrijven.

Gisteren heb ik mijn andere accounts even opgeschoond. Facebook. Twitter. Instagram. Als je niet oppast is het alleen maar scrollen, scrollen, scrollen. Leuk. Niet leuk. Leuk. Niet leuk. Het oordelen, waar ik zo mijn stinkende best voor heb gedaan het af te leren, word je zo weer terug in de schoot geworpen. De hele dag beoordeel je posts van anderen. Ik werd er gek van. Het is een leuk tijdverdrijf, zeker als je ziek bent zoals ik en weinig kunt, maar er zijn grenzen. Soms moet je weer even op de rem trappen.

Ik weet dat sommige van jullie het ongezellig vinden, dat reageren een onderdeel is van het bloggen. Er zijn gelukkig nog genoeg bloggers te vinden die de reacties wel aan laten staan. Na dit artikel gaan ze dus even uit. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het de komende week zal gaan. Ik vermoed dat het me even de rust zal geven die ik op dit moment nodig heb en dat ik in de toekomst de reacties wisselend aan en uit zal zetten. Het is net als in het echte leven; soms heb je zin om te praten, soms even niet.

Fijn weekend allemaal!

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. miszkelliej schreef:

  Ben benieuwd of het je helpt! En ben benieuwd of ik verandering kan ‘lezen’ de komende week!

  1. Marion schreef:

   Ik ook! Vind het wel leuk om uit te proberen zo 😊

 2. chucky1012 schreef:

  Ik ben heel benieuwd of dit gaat werken…
  Volhouden hoor…

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ik ook! Ja, heb het eerder geprobeerd maar dan meestal naar een dag of 2. Nu echt even volhouden idd.

 3. Villasappho schreef:

  Ik snap je heel goed! Bloggen moet leuk blijven. Ik word ook wel eens moe van nietszeggende reacties maar probeer het los te laten. Ben benieuwd hoe je het gaat bevallen.

 4. katrienottermans schreef:

  Heel mooie afsluiter, soms heb je zin om te praten, soms niet. Ik ben in het “echte” leven ook heel erg van dit principe maar dat wordt ook niet altijd gewaardeerd.
  Ik hoop dat het je rust en duidelijkheid geeft.

 5. Ik wou nog een reactie plaatsen terwijl het nog kan, maar weet niet direct wat schrijven Dus doe ik het niet.

  1. Marion schreef:

   Hahahaha 😁😁😁

 6. Anuscka schreef:

  Leuk experiment! Benieuwd wat het je brengt. Ik geef geen likes meer op Facebook, ik ‘zeg’ iets of ik hou mijn mond, maar die nietszeggende duimpjes en die hartjes doe ik niet meer aan 😬

 7. mariellemarielle schreef:

  Ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.