Arrogante bitch

Dat bloggen zonder reacties zet me iedere keer weer aan het denken. Uiteraard omdat er de vorige keer redelijk wat commentaar op gekomen is, en we weten allemaal hoe gevoelig ik ben voor commentaar, maar vooral ook het waarom zet me aan het denken. Waarom vind ik het toch zo prettig als er geen reacties binnenkomen?

De voornaamste reden is dat ik niet zit te wachten op hulp of advies. Als ik dat zeg worden mensen vaak boos. Het is tenslotte goed bedoeld. Ik heb de hulp die aangeboden wordt maar te accepteren. Ik moet de adviezen die mij gegeven worden ter harte nemen. Doe ik dat niet, dan is men beledigd. Sommige mensen zijn zo beledigd dat ze een beetje doordraaien. Meerdere malen ben ik online gestalkt en in alle drie de gevallen was dat omdat ik het advies van die ander niet ter harte nam. Waarom ligt dat zo extreem gevoelig bij mensen? Wat is er mis met zeggen: “Ik hoef geen hulp of advies. Ik heb jarenlang alles geprobeerd en nu ben ik klaar met proberen. Ik wil niet meer. Ik kan niet meer. Ik ben op.” Het wordt met regelmaat niet geaccepteerd en daarom is mijn oplossing nu vrij rigoureus; ik zorg dat mensen geen advies meer kunnen geven. Dan ben ik maar even de arrogante bitch in de ogen van sommigen. Het zij zo.

Nog meer redenen:

  • Het is best tijdrovend. Je schrijft een blog, je zet hem online, je leest de reacties, je reageert op de reacties. Je bent na het schrijven van een artikel niet klaar en dat is soms wel wat ik wil. Lekker schrijven en er daarna klaar mee zijn. Verder gaan met de orde van de dag.
  • Lezen om te reageren. Als je weet dat je niet kunt reageren, lees je anders. Dat ervaar ik zelf als heel erg prettig en ik hoop dat men dat hier op mijn blog ook zal ervaren.
  • Er zijn mensen die zich verplicht voelen te reageren. Die zijn daar nu mooi vanaf!
  • Ik voel mij daarentegen ook vaak verplicht om te reageren op reacties, maar heb daar soms de energie niet voor. Dat doe ik dan toch en dat voelt niet oprecht.
  • Ik schrijf oprechter. Meer vanuit mijzelf. Met minder angst.

Ik wens jullie een fijne zondag. β™₯