Kerst Is Van Iedereen 2018

Gisteren hakte ik de knoop door om dit jaar een keer geen geld in te zamelen voor Kerst Is Van Iedereen. Daar kwam al snel verandering in. Ik had even contact met Karim via Facebook en wat blijkt? 80% van de donaties kwamen van mijn acties en dus bij jullie vandaan! Ik stond perplex. Hoe gaaf is dat? Toen ik hoorde dat daarmee het kerstdiner wel op zeer losse schroeven kwam te staan, dit jaar moeten ze namelijk ook huur betalen voor de zaal én het eten wordt niet meer gesponsord, was de keuze snel gemaakt: Actie!!!

Voor degene die niet weten wat Kerst Is Van Iedereen verwijs ik graag naar deze blog van november 2016, de eerste keer dat KIVI georganiseerd werd. Ondertussen heeft Karim flinke stappen gezet. Niet alleen timmert hij aan de weg met zijn muziek, hij heeft ook een stichting opgezet, Stichting MINSA. Stichting MINSA stelt zich ten doel om mensen van alle leeftijden te helpen bij problemen en uitdagingen op sociaal-maatschappelijke gebied, maar ook op terrein van educatie, welzijn, inkomen en zorg. Een stichting naar mijn hart, dat is duidelijk en wie weet kan ik, naast geld inzamelen voor het kerstdiner, in de toekomst wel vaker iets voor hen gaan doen, als mijn eigen situatie iets stabieler is. Doordat ik jarenlang voor het UWV en de Gemeente Ede heb gewerkt en mijn interesse in de sociale sector ligt, is dat wellicht helemaal geen gek idee. Maar dat is allemaal voor later, nu eerst Kerst Is Van Iedereen.

Karim drukte me op het hart in de eerste plaats aan mezelf te denken. Dat doe ik. Ik ga niet als de jaren hiervoor gewoon maar ergens beginnen en zien waar het schip strand. Ik wil één actieweek opzetten. Die begint a.s. vrijdag 7 december en eindigt de vrijdag daarop. Op zaterdagochtend 15 december wil ik dan het eindbedrag bekend maken. Op die manier heeft Karim zelf nog voldoende tijd om de inkopen en dergelijke te regelen. Het streefbedrag is € 300,-. Dat zal niet makkelijk worden, maar niet makkelijk is niet onmogelijk! Hoe gaaf zou het zijn als we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat een grote groep mensen (en vooral kinderen), die zelf geen geld hebben voor een kerstfeest óf die anders alleen zouden zitten op Eerste Kerstdag, een geweldige dag kunnen bezorgen? We gaan het gewoon proberen.

Ik ga de komende week de boel in elkaar flansen. Ik ga in de weer met edelstenen, naaldvilten en andere creatieve toestanden. Ik wil kijken of ik wellicht een Rad van Fortuin kan organiseren waarbij je lootjes kunt kopen. Uiteraard kan je ook gewoon een bedrag doneren via de site van Karim zelf. Je hoort, leest en ziet het allemaal vanaf volgende week vrijdag hier op mijn blog. Let’s do this!

Oh, voordat ik het vergeet, hier alvast Karim die Kerst Is Voor Iedereen introduceert en zijn zangtalenten met ons deelt.

Fijn weekend allemaal! ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Je gaat dus nog een pakketje voor mij maken?

  Ik kijk uit naar het vervolg.

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Het ziet ernaar uit 😉

 2. Marijke schreef:

  Super om te lezen dat je je hart volgt door toch Karim te steunen en tegelijk jezelf in acht te nemen.

  1. Marion schreef:

   Precies dat. ❤️

 3. mariellemarielle schreef:

  Wow Marion, moet je nagaan hoeveel jij teweeg gebracht hebt!

  Karim, als je dit leest, geweldig wat je doet elk jaar!

  Marion, ik zie de acties tegemoet!!

  Wat ziet je blog er weer mooi uit!

  x

  1. Marion schreef:

   Ja, mooi hè? Ik wist het niet, dus dat was een flinke opsteker!

   Ja, ik heb even een andere lay out gedaan zodat ik de artikelen over Kerst er bovenaan kan uitlichten. 😊

 4. Marion, je bent zo bijzonder dankjewel daar voor. Ik weet dat dit lastig voor je is. Maar daarom waardeer ik het alleen maar meer. En super bedankt Marielle. Doe het met liefde.

  1. Marion schreef:

   En dat wilde ik nog even zeggen, Karim. Ik vind het zo superfijn dat je accepteert dat ik niet meer kan dan dit. Ieder jaar nodig je Peter en mij weer uit en als ik dan zeg dat dat door onze angsten echt niet gaat, dan accepteer je dat gewoon. Dat lijkt heel normaal, maar geloof me, dat is het niet. Hoe vaak ik niet over mijn grenzen heen ben gegaan door gepush van anderen, niet op twee handen te tellen. Dus dank je daarvoor, dat het zo kan.

 5. Deborah Hamar schreef:

  Oh wat mooi! Ik doe zeker weer mee!! Ik zal je blog in de gaten houden en doneer graag!!

  1. Marion schreef:

   Super! Fijn om te horen! ♥

 6. Saar schreef:

  Prachtig wat jij realiseert zeg! Ik heb vorige keer niets gegeven, maar dit jaar doe ik waarschijnlijk wel een duit in het zakje. Dan een keer niet voor mijn eigen land, maar voor een buurland 😉

  1. Marion schreef:

   Dat is superlief van je! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.