Verhelderend

De workshop van Yarrow gisteren, net als de podcast die ik eerder die dag luisterde, was ontzettend leerzaam en verhelderend. Ik heb weer een boel geleerd over online een bedrijfje starten, maar waar ik nog wel het meeste aan heb gehad is de manier hoe zij dingen uitlegt. Een heleboel gevoelskwesties die spelen als je veel online bezig bent wist ik al wel, maar ik voelde het nog niet zo. Als ik iets nog niet voel op die manier, dan sta ik er niet volledig achter en kan ik het dus ook niet uitvoeren. Nu, ineens, begin ik bepaalde zaken ook zo te voelen. Dat komt door de manier waarop zij ze uitlegt en dan ineens valt het kwartje.

Ik kon al heel gemakkelijk mensen ontvolgen die mij triggerde op het mentale vlak. Dat is voor iedereen begrijpelijk en logisch. Echter, mensen ontvolgen die het niet met je eens zijn, dat wordt vaak gezien als zwak. En iedereen heeft recht op een mening, toch? Je moet er wel voor openstaan, kreeg ik vaak te horen. Toch zat het me niet lekker en gisteren begreep ik door Yarrow ineens waar het hem in zit. Respect. Zo had ik een paar mensen op Twitter die enkel en alleen op mij reageerden als ze commentaar hadden. Alleen als zij hun gelijk wilde halen hoorde ik iets van hen. Hetzelfde geldt voor een aantal mensen hier op mijn blog en zo werkt het gewoon niet. Het is prima om van mening te verschillen, maar enkel en alleen reageren als je kritiek of commentaar hebt of je gelijk wilt halen, daar kan ik niets mee. Daar wil ik ook niets meer mee.

Het luchtte enorm op toen ineens dat gevoel van “ja dรกt is het!” tot me doordrong. Twitter bijvoorbeeld. Ik vind het ontzettend leuk, maar ik word veel teveel getriggerd door alle berichten die ik zie. Daar is een oplossing voor, maar volgens velen is dat not done. Jammer dan, ik ga het toch doen. Ik heb alles en iedereen ontvolgt. Ik weet precies welke mensen ik wil blijven volgen, maar doe dat door hun account op te zoeken op het moment dat ik me goed voel. Dat mocht ik getriggerd worden, ik mentaal in staat ben om daarmee om te kunnen gaan. Ik zal waarschijnlijk de enige ziel op Twitter zijn die niemand volgt, maar het boeit me echt geen ene fuck meer. Het werkt voor mij. Het is op Twitter de enige manier die voor mij werkt. Ik vind het geweldig. Het kan. Je moet het alleen doen.

Een paar eenvoudige dingen, opgepikt uit een workshop en een podcast, die mijn eigenwaarde zo enorm doen verbeteren dat ik direct keuzes kan maken die ook mijn leven a la minute verbeteren. Het was gisteren echt een topdag. Thanks, Yarrow. โ™ฅ

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Groot gelijk ๐Ÿ‘Œ

  Xoxo

 2. Xamantha schreef:

  Mooi! ๐Ÿ’›

 3. Lot schreef:

  Fijn dat je er zoveel van op kunt pikken wat voor jou speciaal van toepassing is.

  Twitter ben ik nooit aan begonnen en dat zal ik maar zo houden. Een keer een onderwerp over een verkeersinfarct gevolgd en snapte niet wat daar nu het nut van was, wat een getut en geouwehoer.

  Hoe is het met je vader eigenlijk?

  1. Marion schreef:

   Het herstel gaat langzaam en ik denk dat we, en hij vooral natuurlijk, moet beseffen dat dit het misschien wel is. Qua herstel bedoel ik. Zijn arts zei het wel goed; voor iedere serie chemo’s die je ondergaat krijg je er 10 jaar in leeftijd bij. Dan betekent dat hij nu 91 is qua lichamelijke leeftijd en als we het zo bekijken, dan is het wat makkelijker te accepteren. Het zal nu een periode zijn van aanpassen. Kijken wat je nog wel kan en wat niet meer kan. Dat heeft zijn tijd nodig.

 4. Xamantha schreef:

  Ik vind trouwens je oplossing voor Twitter briljant!
  En ja, verhelderende workshop was het, zo mooi om van Yarrow en anderen te horen hoe ze met de emotionele kant van het verhaal omgaan. Je blij voelen bij wat je doet, jezelf en je producten respecteren. Zo gaaf om te lezen dat het je zoveel heeft gebracht ๐Ÿ’›
  Bij mij ook een kwartje: ik wรญl geen ondernemer zijn. Opluchting! ๐Ÿ˜Š

  1. Marion schreef:

   De oplossing was toch iets minder briljant. Ben nu echt alleen de mensen gaan weer gaan volgen die ik wil blijven volgen en waar ik ook contact mee heb. Er waren er nog zoveel die ik volgde maar altijd op negeren had staan. En andersom ook. Waar gaat het dan eigenlijk over? Heeft het toch weer wat goeds gebracht. Van 90 nu terug naar 40 en met die mensen heb ik allemaal ook af en toe contact. Niks meer volgen om het volgen.

   Ja, bijzonder hoe het kwartje dan ineens kan vallen. Je voelt ook meteen dat het dan klopt en dat dat echt is wat je wilt. Of in jouw geval; niet wil! Super!

   1. Levenwicht schreef:

    Ik sta er helaas niet meer bij, kreeg ik als automatische melding. Had ik niet van je verwacht, maar ergens begrijp ik je situatie en standpunten ook wel. Ik tob er zelf ook mee, dus ik kan zeker iets met je blog wat je schrijft is herkenbaar ook. Toch weer een terugvolger misschien? Ik mis je xxx

    En ik ben weer online, beeldscherm groter gezet en kan het weer lezen. Hoop dat mijn oogproblemen gauw verholpen worden, dankjewel voor je reactie.

    1. Marion schreef:

     Jawel hoor, jij staat alweer in mijn lijst. Ik had iedereen ontvolgt, vandaar dat je in eerste instantie een melding had gekregen. Ik ben vanochtend pas weer een aantal mensen gaan volgen. Het is echt lastig. Sommige mensen zeiden ook; gewoon volgen en dan muten. Ja, dat is ook zo wat. Waarom volg je iemand dan nog hรจ? Het is echt een lastig iets en veel mensen struggelen ermee. X

     1. Levenwicht schreef:

      Gezien dankje xxx

      Ik volg zelf best veel mensen, maar er zit toch 200 minder volgers dan de hoeveelheid die ik volg. Soms is het ook gewoon zo druk en ben je hele dagen bezig met lezen, dat wil ik ook weer niet. Ik wil lezen en reageren wanneer ik dat kan en wil. Maar ga toch weer swifferen denk ik. Meestal doe ik dat elke twee weken ongeveer, soms pas na een maand. Het blijft inderdaad een lastig iets en de struggles herken ik zeker.

 5. Saar schreef:

  Mijn Lief heeft ook zo’n ‘vriend’ op facebook. Als we hem erover aanspreken doet hij altijd heel onschuldig. Vreselijk vind ik dat. Ik begrijp jouw keuze volledig. Als dit voor jou werkt, gewoon lekker doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.