TW: Depressie & OPS

In mijn zoektocht naar online ondersteuning in mijn depressie en andere psychische klachten, kom je de meest vreselijke dingen tegen. Althans, ik vind ze vreselijk. Laat ik het wel bij mezelf houden. Zo kon ik een traject kopen met de titel “In 21 dagen vrij van depressie”. Ik kan gewoon niet beschrijven wat dit allemaal oproept bij me. Van hilariteit tot extreme woede en verdriet. In 21 dagen van je depressie af. HET KAN! stond er nog als toevoeging in het bericht. Om te janken vind ik dat soort dingen. Maar goed, ik vind dat soort dingen dan ook weer niet de moeite waard om over te janken en dus doe ik dat niet.

Ik denk nog steeds na over hoe verder. Voor nu heb ik een mailtje gestuurd aan Sensoor. Dat was fijn. Gewoon even alles op papier zetten, weten dat iemand het leest die het serieus neemt en binnen vier dagen een reactie krijgen. Ja, dat vind ik wel wat. Eerst wilde ik sneller een reactie, maar bij nader inzien vind ik het wel prettig om even alleen te blijven met wat nu achterblijft. Ik ben mijn verhaal kwijt, het lost niets op, maar het lucht wel op. Dat is voor nu voldoende.

Ik wil iedereen van wie ik een mailtje of op een andere manier een berichtje heb gehad, waarin jullie aangaven een luisterend oor te bieden, heel erg bedanken. Ik vind dat echt ontzettend lief. Het feit dat ik er geen gebruik van zal maken doet daar echt niets aan af. Ik ben er echt oprecht heel dankbaar voor. Ik heb alleen iemand nodig die iets verder van me afstaat. Die reageert tijdens kantooruren, hoe gek dat ook klinkt. Dat is veilig voor me. Iemand die niet onverwacht in mijn privé inbox verschijnt, maar waarvoor ik me kan aanmelden in een apart systeem, waardoor ik niet onverwacht, op de momenten dat het misschien juist even beter gaat, geconfronteerd wordt met mijn eigen negatieve gedachtestroom. Het is complex. Het is overleven op deze momenten en dat moet ik voorzichtig indelen allemaal om er zo makkelijk mogelijk doorheen te rollen, totdat het ergste weer voorbij is.

Voor nu lijkt het me een redelijk goed idee om een aparte categorie voor Depressie & OPS aan te maken. Ik zal daar eigenlijk structureel een TW voor zetten. Ook denk ik nog na over een anonieme blog om volledig open te schrijven over depressie, want ergens vind ik het ook wel te zwaar voor Mijn Kladblog. Open en eerlijk zijn is superfijn, maar het heeft ook zijn keerzijde. Net als met mailen, je kan er vervolgens op de meest onverwachte momenten weer mee geconfronteerd worden en in mijn geval kan dat heftige gevolgen hebben. Een paniekaanval bijvoorbeeld en ik ken mezelf ondertussen goed genoeg dat ik weet dat ik tijdens paniekaanvallen niet toerekeningsvatbaar ben. Ten alle tijden voorkomen dus.

Vandaag proberen energie te verzamelen om de ruimte van de cavia’s schoon te maken en that’s it. Verder weer zoveel mogelijk slapend de dag doorkomen.

Alvast goed weekend allemaal.

4 gedachten over “TW: Depressie & OPS

  1. Goed dat je dit schrijft! Mooi te lezen dat je Sensoor gemaild hebt.
    Ik begrijp wat je schrijft over prive mails, al gun ik je wel een luisterend/lezend oog!
    Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.