Griep Mie

Zou het? Zou het leven me zo naaien komende week? Dat ik nu, on top of it all, de fucking griep krijg? Het lijkt er wel op. Mijn hoofd is een soort betonblok waar om de 30 seconden een heipaal op terecht komt. Mijn ogen, ik mag blij zijn dat ik nog zicht heb. Mijn oren gaan gedurende de hele dag open en weer dicht. Als ik lig komt er ladingen vocht uit, maar ik heb geen energie om naar de huisarts te gaan. Is wel verstandig, ik weet het, maar ik kan niet. Ik kom al amper de trap op en af. Nee, serieus, ik strompel als een dooie eend door het huis. Daarnaast heb ik een koortslip. Dik irritant, maar fuck it. Dat gaat vanzelf weer over. Verder zit ik onder de ontstekingen en heb ik twee zeer pijnlijke abcessen. Ik ben… Ik weet het niet. Wat een ongelooflijke kutstreek dit. Zo vlak voor kerst.

Ja, ik weet het, lieve mensen. Het is iedere dag hetzelfde gezeik en geklaag met mij, maar ik moet het kwijt. Het lucht op. Ik wil Peter er niet mee lastig vallen iedere keer. Het is gewoon, om heel eerlijk te zijn, best zwaar om altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar, ziek te zijn. Af en toe een goede dag hebben in plaats van andersom. En dan nog de griep er overheen krijgen ook. Bloody fuck, man.

Voor degene die denken; die titel? Hoe dan? Ik weet het ook niet. Ik had het woord Griep er al staan. Toen dacht ik: Fuck you! En daarna: Fuck Me. En toen stond er ineens Griep Mie. Het zij zo.

Reageren is op eigen risico. Ik ben bloedchagrijnig en heb het inlevingsvermogen van een amoebe op het moment. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb. ♥

18 gedachten over “Griep Mie

  1. Ja, doet ze wel, maar dat levert weer angst op. Dat zou denk ik de spreekwoordelijke druppel zijn voor een paniekaanval. Peter gaat vanmiddag naar het gemeentehuis, daarna kan hij even naar de apotheek voor oordruppels. Antibiotica zie ik nu echt niet zitten.

  1. Ik heb echt een hele fijne huisarts. Dankzij haar heb ik alles weer een beetje op de rit gekregen. Zij heeft me continu teruggeroepen in het begin. Ja, gelukkig is Peter een hele grote steun. Hij doet alles in huis, behalve de cavia’s, dat kan niet met zijn rug, maar dat geeft niet. Dat geeft me zoveel voldoening ☺️

  1. Dat lukt niet met mijn angsten. Maar griep bovenop de HS is gewoon erg zwaar. Veel rusten en misschien ben ik er dan net op tijd bovenop. En anders pech. Volgend jaar weer kerst.

 1. Lieve schat je zeurt niet! Het is gewoon onwijs zwaar om ziek te zijn, je hebt al zoveel moeten lijden!!! Ik vind het echt heel heel erg voor je!
  Woorden schieten tekort maar ik denk aan je

  Liefs!!!!!

 2. Het klinkt alsof het ook verstandig is om neusspray te gaan gebruiken. Je holten staan namelijk ook in verbinding met je oor. Is vaak effectiever dan oordruppels.
  Verder denk ik dat de huisarts helaas sowieso niet veel voor je kan doen als het een griepje of verkoudheid is.
  Bij voorbaat alvast sorry voor het ongevraagde advies. Ik hoop echt zo dat dit binnen een paar dagen over is en je je weer goed genoeg voelt met de Kerst. Sterkte en een dikke knuffel.

  1. Oké, handig om te weten. Ik wacht altijd met neusspray tot de boel helemaal dicht zit, maar in dit geval misschien uit voorzorg dat het dicht gaat zitten gebruiken. Heb wel vaak slijmophoping achter in mijn neus/keel. Dat krijg ik alleen weg met heel hard mijn neus ophalen. Snuiten helpt niet.

   Ik denk ook dat de huisarts weinig kan doen. Eigenlijk was het meer een opmerking omdat ik bang was dat mensen zouden vinden dat ik naar de huisarts zou moeten gaan. Stom eigenlijk. Fijn om te horen. Dank je wel 🙏

   1. Als je last van slijm in neus en keel hebt dak kan je ook gaan neurieen en geluiden a;ls gr, ahh br maken dan trilt het slijm los en is het makkelijker te snuiten of te slikken. Ook flink hoofdschudden werkt, maar is minder prettig

 3. Hee lieve jij, het is misschien gezeik en geklaag, maar het is ook helemaal jij met weer andere kanten. En weet je waarom ik hier nog steeds lees na zoveel jaar? Omdat jij gewoon naast al dat gezeik en geklaag (wat mij niet stoort) gewoon jij bent, jezelf bent xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.