Goede Voornemens 2019

Het is nog niet eens kerst geweest en daar komen ze alweer; die verrekte goede voornemens. Ik heb eigenlijk dezelfde als vorig jaar. Schrijven wat ik wil schrijven. Zeggen wat ik wil zeggen. Doen wat ik wil doen. Zonder anderen daarmee opzettelijk te kwetsen, maar ook zonder de godganse dag rekening te houden met anderen. Ook een goed voornemen voor 2019 is wederom dat het even mijn jaar gaat worden. Niet mijn jaar als in stappen vooruit zetten, maar juist even pas op de plaats maken.

Een paar weken terug zei ik dat ik geen geld zou gaan inzamelen voor Kerst Is Voor Iedereen. Ik deed het toch. Zou goed om mezelf denken, maar ging toch over mijn grens. Het was maar een week, maar het was too much. Er ligt alweer een volgend project op de planken en hoewel ik dat nog steeds wil gaan doen, moet het blijven liggen. Wat er vandaag gebeurde, was niet oké. Ik had op support gerekend van iemand en toen dat niet doorging, brak ik. Het was de spreekwoordelijke druppel. Het feit dat ik daar niet mee om kon gaan, zegt genoeg. Ik heb teveel gedaan de afgelopen twee weken. De geldzorgen die erbij kwamen toen we bericht kregen dat de huurtoeslag zou komen te vervallen. Het vreselijk veel pijn hebben. De dagelijkse dingen die gewoon doorgaan, zoals de cavia’s verzorgen en boodschappen doen. Net hersteld zijn na een antibioticakuur en er dan achter komen dat alles weer opnieuw begint. Het kwam vanochtend allemaal op één grote berg bij elkaar en ik kon die berg niet meer houden. Ik zakte volledig door mijn hoeven en brak.

2019 wordt het jaar van uitrusten en opladen. Niet alleen de laatste week van het jaar 2018 wordt ikke, ikke, ikke. Heel 2019 gaat eraan.

Voor nu gaan we eerst de kerstdagen in. Ik wens jullie mooie dagen. Maak er wat leuks van. Als je wilt. Negeren mag natuurlijk ook. ♥

6 gedachten over “Goede Voornemens 2019

 1. Meid toch……
  Ik negeer jou niet en lees zo graag je artikelen op jouw blog….
  Dank je voor het vele werk dat jij op je blog gedaan had….
  Maar ook daarnaast.
  Je bent een geweldig mens….

  Fijne dagen en lieve knuffels voor jullie allen Xoxo

  1. Weet ik, meis. Jij bent één van mijn meest trouwe lezers. Zelfs als je ziek was/bent komt er nog een reactie van je binnen. Je bent een schat. Jij ook hele fijne dagen. XXX

 2. Dat 2019 in zijn geheel om jou en je rust mag draaien!! Ik wil er persoonlijk best een stap harder voor lopen als jij daarmee meer rust kunt pakken. Het is je gegund om het eens mee te zitten en je rust terug te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.