Klaar met alles

Oh jongens, echt, ik wou dat ik een vrolijker bericht kon schrijven, maar de pijn en het ziek zijn breekt me op op het moment. Wat er al aan zat te komen, nu ik alleen nog op mijn linkerzij kan liggen, is gebeurt. Ook daar komen de ontstekingen opzetten. Ik kan niet meer. Ik ben zo op. Als ik extra pijnstillers neem protesteert mijn maag, dat heb ik gisteren letterlijk aan den lijve ondervonden. Kotsmisselijk in bed gelegen, wachtend of het wel of niet binnen zou blijven. Gelukkig deed het dat wel. Ik moet de rest van mijn medicatie ook binnenhouden, dus overgeven is een heel slecht plan. Ik heb het even zo vreselijk gehad met het ziek zijn.

Ook nog een foutje in mijn medicatie gemaakt. Ik dacht dat ik nog voldoende had van iets, maar dat bleek niet zo te zijn. Mijn huisarts is met vakantie, dus via haar kon ik het niet regelen. Ik zag mezelf alweer moedeloos bij de balie van de apotheek staan. Ik besloot te bellen in de hoop dat ik één van de medewerkers aan de lijn zou krijgen die ik ken en goddank, het zat mee. Geregeld. Ik kan zo dadelijk de extra medicatie ophalen. Zo kan het dus ook.

Morgen kerst. Ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga. Als ik ergens niet tegen kan is het wikken en wegen. Ik ga gewoon, in mijn oversized joggingbroek en vest. Als ik teveel pijn heb kan ik altijd na 5 minuten in de auto gezeten te hebben weer omkeren. Het is maar een kwartiertje rijden. Ik ben zo weer thuis.

Het eerste wat ik volgend jaar ga doen is een afspraak maken met mijn huisarts. Ik had vanochtend al alle moed verzameld, maar ze bleek dus op vakantie. Ik wil toch weer een verwijzing naar een dermatoloog. Hoe erg de angst me ook in de weg zit, dit kan ook niet meer. En als de gore klootzak wederom het lef heeft om te vragen of ik ooit al eens geprobeerd heb af te vallen, dan kan hij hem krijgen. Verstandig? Nee, natuurlijk niet. Maar het moet maar eens uit de wereld geholpen worden dat alle ziektes overgaan als je alleen maar afvalt. Ik ben zo ontzettend klaar met het feit dat ik altijd en overal eerst moet bewijzen dat ik ziek ben voordat ik geholpen word. Deze keer kunnen ze bewijs krijgen. Ik ben er helemaal klaar mee.

Einde relaas.

8 gedachten over “Klaar met alles

  1. Goed dat je morgen toch gaat, pijn heb je al en even samenzijn is ook waardevol.
    Ik wens je dragelijke dagen.
    Goe dat je toch naaar dermatoloog gaat, eventueel een andere vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.