En toen lag mijn vader in het ziekenhuis

Gisteren had mijn vader de 3 maandelijkse controle naar aanleiding van de lymfeklier kanker die hij heeft gehad. Altijd toch een beetje spannend. Gelukkig was alles dik in orde. Geen afwijkingen te zien in het bloed, dus dat was een enorme geruststelling. Er was echter iets anders wat de arts zorgen baarde; gordelroos. En niet zo’n klein beetje ook. Mijn vader was al naar de huisarts geweest en hij moest het uitzitten was daar de boodschap geweest. Dat was hij ook van plan. Hij probeerde de pijn te stillen met wat paracetamol, maar dat was alles behalve afdoende. Toen de internist zag hoe hij eraan toe was, werd hij dan ook direct opgenomen.

Hij ligt in quarantaine. Ik ben aan het begin van de middag even bij hem geweest. Hij krijgt drie keer per dag een infuus met antibiotica. Dit moet na 48 uur gaan aanslaan. Laten we hopen dat het werkt, want hij is erg slap en heeft behoorlijk veel pijn. De kans is aanwezig dat hij de jaarwisseling in zijn “cel” zal moeten doorbrengen. Hij krijgt het wel voor elkaar die man. Zijn laatste chemo op zijn verjaardag en nu Oud & Nieuw in quarantaine in het ziekenhuis. Laten we hopen dat hij maandag net voldoende is opgeknapt dat hij in de loop van de dag naar huis mag. Dat zou toch wel een stuk aangenamer zijn.

Fijne avond allemaal. ♥

23 gedachten over “En toen lag mijn vader in het ziekenhuis

 1. Sterkte Marion. Het is alles veel, he? Maar je vader komt er vast weer bovenop. En wat een geluk dat het in het ziekenhuis zo resoluut is opgepakt. Fijn jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar voor jou, Peter en je ouders. Liefs van Geri.

 2. Hij is wel veilig nu, en wordt goed behandeld.
  Heb zelf 5-12 en 26-12 chemo’s gekregen, buiten reuma, hs en een zware depressie kon er ook kanker nog wel bij…(tussendoor ging mijn pa even dood)
  Sterkte gewenst pa van Marion!

 3. Sterkte voor je vader en voor jullie!
  Gordelroos schijnt erg pijnlijk! Erg naar voor hem!
  Wel fijn dat de controles goed waren!!

  Sterkte!

  1. Ja, het is inderdaad heel pijnlijk. Hij mag misschien naar huis vanmiddag. Mits de arts en hijzelf dat zien zitten. Normaal zou hij nog wel even moeten blijven vermoed ik, maar ja, het is toch wel heel bizar om oud & nieuw in quarantaine door te brengen. Wat is wijsheid in zo’n geval? Ik hoop in ieder geval dat hij naar huis mag als hij wil.

   1. Intussen heb ik gelezen dat hij naar huis mocht! Blijft lastig inderdaad zo’n beslissing maar toch fijn dat hij naar huis mocht, hoop dat het snel wat beter gaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.