1 januari 2019

Als eerste wens ik jullie allemaal een heel goed 2019. Dat het maar een mooi en fijn jaar mag worden. Ik ben gisteravond lekker op tijd mijn bed in gedoken. Iets na 0:30 uur lag ik erin. Het vuurwerk was nog in volle gang, maar ik was zo moe. Ondanks de herrie ben ik als een blok in slaap gevallen en deed vanmorgen om 9:15 uur mijn ogen weer open. Een mooie volle 8 uur slaap achter de rug. Ik ben tevreden.

Wat staat er allemaal op de planning dit jaar?

Opleidingen
Ik ga volgende week starten met de 3-jarige vervolgopleiding aan de Tarotschool. Daarnaast start ik met de cursus DIY Business Magic. Deze duurt 6 maanden. Verder ben ik nog bezig met de opleiding Priestess Certification Program. Tot nu toe heb ik alle modules behaald, dus dat ziet er positief uit allemaal. Deze opleiding hoop ik in mei dit jaar af te ronden.

Herkeuring
Mijn WIA-uitkering loopt tot ergens in april van dit jaar. Voor die tijd zal ik een oproep ontvangen van de UWV voor een herkeuring. Ik zal vlak van tevoren daar wel wat spanning voor krijgen, maar op dit moment maak ik me geen zorgen. Weet je, ik doe alles wat ik kan doen en als dat volgens hen niet voldoende is, ja, dan is dat eigenlijk heel simpel gezegd hun probleem. Ik weet dat ik doe wat ik kan. Dat als ik ook maar één tandje bij kan zetten, ik dat direct doe. Het is sowieso een idioot gegeven, zo’n herkeuring. Een dossier wat nu alweer anderhalf in de kast hangt. Waar niemand naar heeft gekeken sinds het laatste gesprek. Niemand bij de UWV die weet hoe het met mij gaat. Geen brief. Geen telefoontje. Geen mail. En die moeten dan straks beoordelen of ik wel of niet kan werken. Ik denk dat ik dat maar aan mijzelf overlaat.

42 jaar
In juli word ik 42. Ik vind alles in de 40 mooi. Al moet ik zeggen dat ik wel uitkijk naar nummertje 44. Gewoon, omdat het een mooi getal is.

Social Media
Facebook is pleitos. Heerlijk. Ik mis er echt helemaal niets aan. Twitter vind ik ook weer leuk. Instagram is en blijft mijn favoriet. Gisteren had ik een post geplaatst waaronder mensen een orakelkaart mochten trekken die ik dan doorstuurde per DM. Dat was zo ontzettend leuk om te doen! Ik denk erover dit voortaan iedere maand te doen.

Energiezuinig leven
En dan heb ik het over mijn energie, zowel mentaal als lichamelijk. Ik zal geen energie meer steken in roeptoetergedrag. Op Twitter negeer ik woorden als huilie huilie, gekkie, linkse tyfushond en dat soort flauwekul. Ik wil echt geen energie meer steken in die lui. Dat geldt voor zowel links als rechts, want hoewel ik linkser dan links ben, ook extreem links komt mij meer dan de keel uit. Het is het provocerende gedrag, het elkaar opstoken en niets, maar dan ook niets bereiken anders dan haat en opgefoktheid. Qua lichamelijke energie moet ik me er wederom bij neerleggen dat ik dit dag voor dag moet bekijken. Ik kan niet plannen om wekelijks de natuur in te gaan, simpelweg omdat ik soms weken achter elkaar ziek ben. Dat is en blijft één van de moeilijkste dingen in mijn leven; zoveel willen, maar zo betrekkelijk weinig kunnen. Het zal ook dit jaar weer een uitdaging worden.

Vandaag
Ik heb er nog even over gedacht om naar de familie te gaan vanmiddag, de nieuwjaarsborrel, maar nee, het zit er echt niet in. Mijn lichaam wil vandaag niet. Ik ga dus zo dadelijk een heerlijke warme douche nemen en daarna kruip ik mijn bed weer in. Vanmiddag nog even wat slapen of een boekje luisteren en uitrusten. Vanavond wacht een hopelijk mooie dartsfinale tussen Michael van Gerwen en Michael Smith.

Fijne dag allemaal! ♥

24 gedachten over “1 januari 2019

 1. Zo mooi om te lezen dat je verder gaat met de opleidingen. Volgens mij haal je daar veel voldoening uit.
  Het blijft inderdaad erg lastig om meer te willen dan je kan.
  Ik hoop oprecht dat je gezondheid wat liever is voor je dit jaar en dat je meer energie hebt voor de dingen waar je blij van wordt. Veel geluk! ❤

 2. Mooie voornemens of hoe je het ook wilt noemen!
  LEuk hoor dat je zo’n plezier hebt in de opleidingen!
  Mbt UWV hoop ik op begrip en steun naar jou toe!!!

  Het aller allerbeste voor 2019!

  ps..de tijd vliegt zo snel, vind jij dat niet lastig (zoals je bijv schrijft over je verjaardag, etc)

  ps 8 uur slaap, heerlijk!

  Rust lekker uit vandaag!

  1. Jij ook een heel mooi 2019 gewenst!

   Nee, ik heb daar eigenlijk geen moeite mee. Ik kijk met plezier uit naar wat nog komen gaat. Ik begrijp dat jij het wel lastig vindt?

 3. Mooi nieuwjaar Marion. Weliswaar met fysieke beperkingen die je veel ellende geven. Maar je hebt ook met een open, liefdevolle mind, die jouzelf, maar ook ons, zoveel warmte en plezier geven. Succes bij de studies.

 4. Heerlijk om te lezen dat je deze opleidingen aan je pakket toevoegt, het heeft je al zoveel moois gebracht. En leren voor en over dingen die echt belangrijk voor je zijn is minstens zo heerlijk.
  De jaren 40 ervaar ik ook als mooie jaren qua leeftijd, ik word een paar maanden na jou 42. Moet er niet aan denken om weer tiener of twintiger te moeten zijn, dat was zo onrustig en onzeker. 30 was beter, eigenlijk een aanloopje naar de 40.

  Ik wens je toe dat het mee zal zitten dit jaar. Op alle fronten natuurlijk, het is je gegund ❤

  1. Ik ook niet. Kon volledig niet omgaan met alles. Oké, nu nog niet, maar ik heb in ieder geval gezondere manieren gevonden om ermee te dealen.

   Ik wens jou ook een zo positief mogelijk jaar toe. 💕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.