2 januari 2019

Geen fijne dag vandaag. De moeheid in mijn lichaam heeft de vorm aangenomen van dikke, trage stroop en het verzwaard en vermoeid mijn lichaam nog meer dan gisteren. Dat vind ik één van de zwaarste dingen aan het chronisch ziek zijn; de vermoeidheid die erbij komt. Het gebrek aan energie. Iedere dag hopen dat je de volgende ochtend eens fris en fruitig wakker zal worden en het gebeurt helaas zelden. Dat zijn teleurstellingen die je iedere dag weer moet slikken en dat valt niet altijd mee.

Vanochtend de dagelijkse dingetjes gedaan. Boodschappen doen, cavia’s verzorgen en een blog geschreven. Dat was het eigenlijk wel. Twee boterhammen gegeten en toen weer naar bed. Ik ging nog eens op de weegschaal staan, dat leek me wel handig zo aan het begin van het jaar, en zag dat ik 5 kilo was afgevallen. Dan nog weeg ik 95 kilo en dus kamp ik nog steeds met overgewicht, maar zoals jullie weten is dat wel het laatste waar ik mij druk om kan maken.

Vanavond gooide ik een kant en klaar maaltijd in de magnetron. Foe Yong Hai. Met witte rijst. Eén minuut rijst. Je kent ze wel, die bakjes voor in de magnetron. Als je ziek bent heb je nu eenmaal regelmatig geen energie om te koken. Tegenwoordig is dat ook geen ramp. Er zijn genoeg kant en klaar maaltijden te vinden in de supermarkt en er zitten er zelfs een paar bij die echt heel lekker zijn, waaronder dus de foe yong hai van de Jumbo.

Zo dadelijk even mediteren en dan werk ik nog de laatste reading uit die ik nog open heb staan van de actieweek voor Kerst Is Van Iedereen. Gelukkig kreeg ik wat extra tijd om dat te doen. Ook dat is iets waar ik in de toekomst rekening mee moet houden. Voor een reading moet je je helder, goed en uitgerust voelen. Daar kan bij mij dus wel eens een paar weken overheen gaan.

Morgen donderdag. Pakje ophalen en even wat boodschappen doen. Meer niet. Proberen wat spulletjes op te ruimen of een vuilniszak weg te brengen. Zo niet, dan schuiven we dat gewoon weer door naar vrijdag.

Fijne avond allemaal. ♥

8 gedachten over “2 januari 2019

    1. Goed dat je het hebt laten testen! Heel verstandig. Mijn energie komt altijd langzaam weer terug als de ontstekingen afnemen. Mijn lichaam hoeft dan niet zo hard meer te werken. Logisch gevolg eigenlijk.

      1. Ja, ik was het zat om steeds maar zo oververmoeid te zijn. Dacht eerst dat het aan de verhoogde kalmeringspillen lag dus schonk er niet zoveel aandacht aan en legde me erbij neer. Uiteindelijk was ik het goed zat geworden en toch maar naar de huisarts. Hij zei meteen al dat ik erg bleek zie, veel oogwit, extra slapen overdag, nog veel meer. Gelijk bloed geprikt en voila er kwam een lichamelijke oorzaak uit. Gaf bovendien met strenge stem ook nog even mee dat ik mijn eetpatroon weer terug moet oppakken, want anders heeft het nog geen zin. Au anorexia, waarom nou…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.