Toeval

Toeval. Het  blijft een boeiend onderwerp. Op dit moment lees ik het boek “De Vierde Dimensie” van Hans Peter Roel. De ondertitel van dit boek is “Toeval bestaat niet”. Vanochtend trok ik een tarot kaart voor dit weekend. De Dood. In het boekje van Maria Montano, mijn favoriete boekje over de tarot, staat als eerste betekenis van deze kaart “Overgaan in een andere dimensie”. Toeval? Wie zal het zeggen. 

Vandaag sinds lange tijd weer met energie mijn bed uitgestapt. De laatste dagen werden al steeds ietsje langer voor me. Ik ging steeds later naar bed. Eerst werd het half drie, toen drie uur, toen half vier en gistermiddag lag ik pas om vier uur in bed. Ik slaap niet meer in de middag en dit komt uiteraard mijn nachtrust ten goede.

Maandag begint officieel de vervolgopleiding voor de Tarotschool. Het eerste jaar duurt nog 2 maanden, dus het overlapt elkaar een beetje, maar dat is niet erg. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik weet nu ook dat ik er doordeweeks dagelijks een uur tot twee uur voor moet inplannen. Als ik dat niet doe, zoals afgelopen jaar, dan ben je aan het einde van de maand in één dag alle stof aan het doornemen en dat is niet wat ik voor ogen had. Ik wil er dagelijks mee bezig zijn. Ik wil dat het een onderdeel van mijn leven wordt.

Vandaag begint het darten weer. Lakeside. Vroeger de happening van het jaar. Tegenwoordig is het het ondergeschoven kindje van de PDO geworden. Ik zie nog maar weinig bekende namen, op een paar na. Scott Waites en Tony O’Shea zag ik voorbij komen, maar geen Martin Adams meer of Ted Hankey. Beide hebben ze een zware tijd achter de rug. Martin Adams vocht tegen kanker en Ted Hankey werd failliet verklaard, miste op 1 punt na de kwalificatie voor de Lakeside en verloor dit jaar ook nog eens zijn vader. Wel een stuk of acht Nederlanders die meedoen aan het toernooi. Derk Teinekes speelt vanmiddag als allereerste in de openingswedstrijd en Wesley Harms sluit de eerste speeldag af tegen Silverback oftewel Tony O’Shea.

Ik ga zo dadelijk even naar het postkantoor. Een pakje wegbrengen en een pakje ophalen. Dankzij het bedrag wat ik van mijn ouders heb gekregen kan ik iedere maand iets leuks kopen voor mezelf. Deze keer kocht ik een set van de Mind, Body & Spirit collectie. Daar zitten een aantal kaartensets, etherische olie en een paar boekjes in. Ik ben benieuwd. Dat wordt in ieder geval genieten straks.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.

7 gedachten over “Toeval

  1. Mijn zusje had vroeger ook een hele collectie van de Mind, Body en Spirit gebeuren. Ik ga ook eens een kaartje trekken voor dit nieuwe jaar. Kijken wat het orakel mij te vertellen heeft 🙂
    Fijn weekend Marion!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.