Waarom mijn leven helemaal niet zo dramatisch is

Nog even over de blog van gisteren TW: De dood als beloning voor het leven. Ik kreeg toch best een paar reacties van mensen die het erg vinden voor me. Ik wil nog een keer benadrukken dat het dat niet is. Dat komt omdat jullie vanuit je eigen visie kijken naar mijn persoonlijke situatie en jullie visie is: Ik wil niet dood. Dus ja, als je zo naar mijn verhaal kijkt, dan is het best wel erg. Maar stel je nu eens voor dat je dol bent om op vakantie te gaan. Je hebt één grote droomtrip en die mag je aan het einde van je leven gaan maken, als je dood gaat dus. Dat is toch het einde! Letterlijk en figuurlijk! Zo moet je het zien voor mij. Dat is ook de reden waarom ik het nu gewoon volhoud.

Nee, het is niet leuk dat mijn leven zo zwaar is geweest, dat ik psychisch zo beschadigd ben dat ik mensen niet meer vertrouw en dat ik ook nog eens de pech heb lichamelijk ziek te zijn. Maar het is geen wereldramp. Ik heb geen klinische depressie meer. Dat was erg. Een klinische depressie, die wil je echt niet tegenkomen in je leven. Ik had het dan ook nog eens dubbelop, omdat ik al dysthymie heb. Dat is zo zwaar, dat gun je je ergste vijand niet. Maar dat is voorbij. Ik hoef me niet meer door het leven te slepen. Ik hoef mijn angst en verdriet niet meer weg te drinken of mezelf uit te hongeren om niets te voelen. Mijn leven klinkt misschien in vergelijking met dat van een ander best kut, maar ik heb nog nooit in zo’n positieve situatie gezeten. Ja, ik ben ziek en heb pijn, maar ik hoef niet meer te werken in combinatie met die pijn. Dát was pas zwaar. Ja, ik heb dysthymie en ken nog steeds periodes van depressie, maar ik wéét dat ze weer voorbij gaan. Ja, ik slik antidepressiva, maar dat is een stuk aangenamer dan iedere dag 10 bier en een liter wijn drinken of leven op een droog stukje toast, een gekookt ei en een augurk.

Zie? Zo klinkt mijn leven al een stuk aangenamer of niet? En dat dan die megacruise me nog te wachten staat aan het einde van deze trip, dat maakt het helemaal af. ♥

4 gedachten over “Waarom mijn leven helemaal niet zo dramatisch is

  1. En zo is het. Natuurlijk gunnen we je allemaal een nóg fijner en mooier leven. Want je bent een mooi mens. Dan nog, dat je nog iets moois tegoed hebt is niet per se erg 😉

  2. En dit is dus wat ik zo ontzettend bewonderenswaardig vind in jou!! Je hebt zoveel moeten meemaken en je moet nu ook nog zoveel doorstaan/dragen en dan toch nog zo positief zijn enz…echt heel knap.

    XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.