Mentaal Beter

Vanochtend werd ik gebeld door de regie/hoofdbehandelaar van Mentaal Beter. Zij vroeg zich af of ze wat voor mij kon betekenen. Dat kon uiteindelijk niet, maar dat is niet de hoofdmoot van dit verhaal. Er kwamen na dit gesprek zoveel emoties omhoog. Deze mevrouw begreep mij namelijk. Zag in dat ik niet aan het vermijden ben, maar in de luwte leef om overeind te blijven. Dat ik vreselijk kwetsbaar ben en dat een inzichtgevende behandeling voor mij veel te zwaar zou zijn. Dat ik ondersteuning, structuur en een goed signaleringsplan nodig heb. Ik kon wel op mijn knieën vallen van dankbaarheid.

Ik zette een kop koffie en toen de blijheid en de dankbaarheid wat gezakt waren naar een normaal niveau, voelde ik ook de boosheid die er nog zat. De boosheid over al het onbegrip. Al die mensen die maar blijven zeggen tegen mij dat ik mijn angsten aan moet gaan. Dat ik moet stoppen met vermijden. Dat ik uit mijn depressie kan komen als ik maar actie onderneem. Jullie hebben allemaal geen flauw benul. Sterker nog, dat soort idiote adviezen kunnen mij letterlijk de dood injagen. Besef nou verdomme toch eens een keer dat dat geen aanstellerij is! Dat het geen onwil is. Dat ik geen excuses maak. Jezus, wat heb ik dat allemaal al vaak aan moeten horen. Het komt er in één keer allemaal uit en het lijkt me gezond om dat ook maar eens hier online te gooien. Want voor de zoveelste keer, het kan allemaal goed bedoeld zijn, maar adviezen kunnen ook heel verkeerd uitpakken. Je kan niet alles wegschrijven onder goede bedoelingen.

Voor de tweede keer heeft iemand nu heel duidelijk voor mij onder woorden gebracht wat voor soort behandeling ik nodig heb. Op dit moment wil ik nog even geen therapie, maar ik kan me wel voorstellen dat ik over een maand of twee, drie, daar misschien wel weer aan toe ben. Ik zal het ook over twee weken even met mijn huisarts bespreken. Dan ligt het daar in ieder geval ook alvast.

Nu ga ik een paar boodschappen doen en uitrusten. Fijne donderdag allemaal. ♥

17 gedachten over “Mentaal Beter

  1. Wat mooi en fijn voor je om echt gezien en gehoord te worden, dat lijkt me heel waardevol ookal was het slechts de tweede keer. Houd dat gevoel vast en hou vol. Je kan het.

    Ik mis dat (gezien en gehoord worden) zelf heel erg, maar door jouw blog kom ik steeds een stapje verder, bedankt xxx

  2. Good for you Marion! Goed om te zien (ofwel lezen :-)) dat je steeds meer je eigen gevoel volgt, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Ik probeer dat zelf ook steeds meer te doen en weet dat dat erg lastig kan zijn. 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.