Ik ben niet kapot

Er zijn de afgelopen jaren zoveel redenen voorbij gekomen om te verklaren wie en hoe ik ben. Redenen. Er moet kennelijk een oorzaak zijn. Voor wie ik ben. Voor hoe ik mij gedraag. Het is tenslotte niet normaal. Kennelijk. Tot de psychologe die ik laatst aan de telefoon had tegen mij zei: “Misschien ben jij wel gewoon zo.” Ja, ik heb veel meegemaakt, een valse start gehad, een deel van mijn emotionele ontwikkeling als kind gemist, maar fuck that. Misschien bén ik wel gewoon heel erg overgevoelig en teruggetrokken. Ben ik vanuit mijzelf al helemaal niet in staat om in deze idioterie van een wereld mee te komen. Misschien bén ik dit gewoon. En als ik dit gewoon ben, dan valt er dus niets op te lossen. Dan ben ik niet te maken. Dan is er helemaal geen therapie mogelijk voor mij. Dan valt er niets te verwerken. Dan is er helemaal geen plan of behandeling die mij “beter” kan maken. Want misschien, heel misschien, ben ik wel helemaal niet kapot. ♥

9 gedachten over “Ik ben niet kapot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.