Zondag 21 april 2019

Gisteren was het heerlijk weer. Ik zette me over mijn angst voor de warmte en de zon heen en ging een middagje in de tuin zitten. Ligstoel onder de boom en genieten. Het was heerlijk. Ik heb er wel een fikse ontsteking bij. Had ik die niet gekregen als ik niet in de tuin was gaan zitten? Ik zal het nooit weten. Dat is jammer, want het is een fiks dilemma iedere keer. Een paar uurtjes genieten in de tuin heft namelijk absoluut niet op tegen de extra pijn en de beperkingen die zo’n extra ontsteking me brengt. Om nog maar te zwijgen van het feit als het een abces wordt. Dan gaat het me verdomme nog geld kosten ook. Nee, het is geen kwestie van “maar je hebt wel even lekker kunnen genieten”. Daarvoor zijn de gevolgen veel te groot. Maar goed, nu dat ding er toch al zit, ga ik vanmiddag gewoon wéér lekker de tuin in!

Dinsdag naar de huisarts. Ieder uur bedenk ik wel een nieuw excuus waarom het niet nodig is. “Als ik gewoon rustig aan doe, gaat het vanzelf over. Mijn eigen huisarts is er niet, dus ik moet naar een vervanger. Ik ga op mijn flikker krijgen dat ik zo lang gewacht heb. Ik word te ziek van de antibiotica.” Gelukkig heb ik Peter. “Nee, Marion, het gaat niet vanzelf over. Het wordt alleen maar erger. Sterker nog, het is nog nooit zo erg geweest als nu. Deze vervanger heb je de vorige keer ook gehad en je vond haar heel erg aardig. Ze is aardig. Ze is arts. Ze gaat je niet op je flikker geven. Nee, je krijgt nu die duurdere antibiotica, weet je nog? Daar had je de vorige keer helemaal geen last van. Je kreeg pas last toen je die andere kreeg, omdat de apotheek niet voldoende op voorraad had.”

Zo, en daar moet ik het mee doen. Ja jongens, als ik Peter niet had…

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Die Peter van jou is goud waard. Goed dat je naar de huisarts gaat. Heel veel sterkte met die nare ontstekingen. 💕

 2. chucky1012 schreef:

  Ahhhh zo lief is je man voor jou….
  Zo hoort het ook.
  Fijn dat hij heel goed mee denkt.
  Vervelend voor jou dat je weer ontstekingen hebt.

  Heel veel sterkte en fijne Paasdagen Xoxo

 3. mariellemarielle schreef:

  Sterkte weer! Heel fijn dat Peter er is voor je (en jij voor hem).
  Take care

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.