Donderdag 2 mei 2019

on

Ik besef dat ik op dit moment mijn blog vooral gebruik om mijn frustraties te uiten over mijn ziek zijn. Daar is niets mis mee en toch heb ik wederom het idee dat ik daarvoor mijn excuses moet maken. Dat is niet zo, dat hoeft helemaal niet, dat begrijp ik. Toch knaagt dat gevoel. Ik weet ook wel waar het vandaan komt. Bloggen heeft een beetje het imago dat het leuk en /of informatief moet zijn. Toen ik nog schreef over mijn eetstoornis en depressie was het informatief en ook helpend voor anderen. Nu lijk ik enkel mijn ellende te delen hier en ergens voelt dat alsof dat niet helemaal de bedoeling is van bloggen. Maar goed, ik heb zin om te schrijven, om me te uiten en dan zet ik dat wat zogenaamd de bedoeling is maar even aan de kant en doe ik gewoon mijn eigen ding. Om het mezelf nog ietsje makkelijker te maken zet ik de reacties onder dit artikel uit.

Het gaat niet zo heel lekker op het moment. Het feit dat ik me zo enorm druk maak of het wel oké is wat ik schrijf, dat ik de reacties uitzet om zowel commentaar als medeleven te vermijden, zegt al genoeg. Het is wederom het dubbel opgaan van klachten wat het zo zwaar maakt. Lichamelijke shit. Prima. Mentale shit. Ook prima. Maar de combi van beide is too much en daar zit ik nu even middenin. Gevolg daarvan is dat de strenge stemmen in mijn hoofd enorm toenemen en me er de hele dag op wijzen hoe lui ik ben. Hoe weinig ik doe. Hoe weinig ik van waarde ben. Dat ik me aanstel. Niet goed voor de cavia’s zorg. Om over Peter nog maar te zwijgen. Wat doet die man eigenlijk bij je? Je ligt de hele dag maar in je bed. Gezellig hoor. Rationeel weet ik heel goed dat deze kritische stem binnenkort weer stil is. Er tegenin gaan heeft geen zin. Er in meegaan al helemaal niet. En dus zorg ik dat ik de stem niet kan horen. Dit doe ik door twee dingen tegelijkertijd te doen: iets maken én een boek luisteren. Op die manier is er geen ruimte meer over voor iets anders. Het is voor mij de ideale oplossing.

Ik ga het mezelf ook weer makkelijk maken vandaag. Veel slapen. Eenvoudig eten. Veel boeken luisteren. Op dit moment luister ik naar Keer Niet Terug van Clare Donoghue. Dit is het vervolg op het boek Kijk Niet Om. Het zijn thrillers over moordzaken en ik vind het heerlijke boeken. Hierna ga ik beginnen aan 10 delige serie van Camilla Läckberg, een Zweedse thrillerauteur. Kortom, ik vermaak me wel de komende tijd.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. mariellemarielle schreef:

    Sterkte!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.