Zaterdag 4 mei 2019

on

Marion Made It. Ik zou bijna mijn blognaam weer veranderen in Mijn Kladblog. Mijn hemel. Marion Made It. Zo voelt het even niet. Ik besef dat dat deels door de antibiotica komt. Het is en blijft een naar goedje en het put me een beetje uit. Ik ben net wakker en verlang nu alweer naar mijn bed. Hopelijk kan de koffie die naast me op me staat te wachten daar nog enige verandering in brengen. De hele dag in bed liggen is met de ontstekingen op mijn lijf ook niet echt een optie. Het is beter om wat afwisseling te hebben in zitten en liggen, maar verdorie, wat kost het me even moeite om overeind te blijven.

Het is lekker, nu de reacties uitstaan. Het gaat wel af en toe door mijn hoofd, wat zullen ze wel niet denken, maar het feit dat er geen idioot me de kanker toe kan wensen of me een aansteller kan noemen die alleen maar aan het klagen is en zelfmedelijden heeft, vind ik verdomd prettig. Ondertussen besef ik me ook dat een heleboel mensen met mijn combinatie van aandoeningen een stuk harder zouden klagen dan ik. Ik ga er behoorlijk goed mee om, zo’n beperkt leven leiden, en ben in staat nog heel veel dingen positief te bekijken. Daar ben ik best blij mee.

Vandaag is het 4 mei. Dodenherdenking. Op Facebook zie ik weer de jaarlijkse “Ik ben vanavond 2 minuten stil. Jij ook?” profielen voorbij komen. Ik vind dat zo’n rare vraag. Natuurlijk weet ik dat er mensen zijn die niet meedoen aan de dodenherdenking. Het is ook geen verplichting, hè? Het is nog nooit in mij opgekomen om niet die 2 minuten stilte in acht te nemen en zo denkt 95% (gisteren de uitslag van een grootschalig onderzoek gezien) van NL erover. Ik zou het liefst zien dat die profielfoto’s verdwijnen. Het roept alleen maar een nare bijsmaak op en dat puur en alleen omdat iemand een paar jaar geleden opriep om de 2 minuten stil zijn te verpesten. Geef die idioten geen aandacht meer.

Vandaag hoef ik lekker niet naar de winkel. Ik wilde nog een paar pakjes wegbrengen, maar bedenk me dat de stad al half afgesloten is omdat morgen het bevrijdingsfestival hier plaatsvindt. Ik geloof dat je nergens meer kunt of mag parkeren vanaf 9 of 10 uur. Maandag dan maar.

Het bevrijdingsfestival. Ilse de Lange sluit de avond af op het hoofdpodium. Dat is wel leuk. Ik hou wel van haar muziek. Als de wind een beetje gunstig staat kan ik heerlijk vanuit mijn bed meegenieten. Het beste optreden vindt echter plaats in de middag en wel om 14:00 uur. Mijn oude buurjongen, die laatst hier op de bank bleef pitten, treedt dan op op het Salverdaplein.

Op het Salverdaplein streven we er naar om elk jaar de dag te starten met een lokale act. Dit jaar de eer aan rapper La-Tete: La-Tete is de artiestennaam van de in Wageningen getogen Enoch Kawele Gake. De Nederlandse Rapper afkomstig uit Congo Kinshasa deed al op jonge leeftijd mee aan landelijke talentenjachten binnen de hiphopscene. Op youtube vindt je een aantal van zijn videoclips als ‘toekomstplan’ en de vorig jaar gereleasde ‘Neymar’ die binnen de Nederlandse hiphop scene niet onopgemerkt bleven. La-Tete timmert momenteel hard aan de weg en 2019 moet daarom ook zijn jaar worden!

Fijn weekend allemaal!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  WAt is het toch zwaar allemaal!
  Zo naar dat je steeds weer die AB nodig hebt en je daar weer van moet herstellen etc!

  De reacties staan toch aan zag ik dus kan ik toch even een teken van meeleven geven! JE stelt je niet aan lieve Marion! Je hebt een zware en verschrikkelijke ziekte en daarnaast is het psychisch ook niet niks allemaal!

  Mbt dodenherdenking, zeker stil geweest! Mijn ouders waren in een restaurant en de bediening kwam bij elke tafel melden dat er om 8 uur stilgehouden werd, het hele restaurant was stil!

  Sterkte met alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.