Zondag 5 mei 2019

on

5 mei. Bevrijdingsdag. De dag dat jaarlijks ons bescheiden stadje met circa 35.000 inwoners bezocht wordt door ruim 100.000 extra. Afhankelijk van het weer kan dat vandaag nog wel eens veel meer worden, want het is zondag en iedereen heeft vandaag vrij. Peter en ik hebben de tijd van de stad ingaan wel gehad. Voor ons is het ook niet echt heel tof meer. Buiten het feit dat we allebei helemaal gek worden van de enorme mensenmassa, is het ook gewoon niet leuk meer. De stad is afgesloten met hekken. Je komt werkelijk nergens het centrum in zonder gefouilleerd te worden. Je mag geen glas, blik of plastic flesjes mee naar binnen nemen. Al het drinken moet gekocht worden en daar wordt natuurlijk een aardig prijsje voor gevraagd. Er zit ook statiegeld op de bekers. Voor kids die een leuk zakcentje willen verdienen heb ik de tip om aan het einde van de middag de stad in te gaan. Tegen die tijd zijn er al zoveel mensen dronken dat ze er niet meer bij nadenken om hun statiegeld bekertje in te leveren. Dit kan een erg leuk bedrag opleveren. Doe er je voordeel mee.

Verder gaat het allemaal nog steeds niet oké hier. Ik probeer het hoofd boven water te houden. Nog steeds zoveel mogelijk te slapen en boeken te luisteren, zodat de tijd zo snel en ongemerkt mogelijk voorbij gaat. Chronisch depressief zijn is zwaar. Keer op keer weer het dal door moeten. Geen idee hoe diep of hoe lang het deze keer zal zijn. Het dal is deze keer niet zo diep, maar de vlakte is weids en uitgestrekt. Ik denk dat dat ook het zware is van dysthymie. Het keer op keer op keer op keer dat dal in moeten. Niet weten hoe lang het deze keer weer gaat duren. Maar goed, het gaat weer voorbij. Dat is het enige wat ik zeker weet. Het gaat voorbij en daar hou ik me aan vast.

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Sterkte

  Vredelievende groet,

 2. Ik hoop dat de zon binnenkort weer gaat schijnen in jullie gezinnetje. Letterlijk en figuurlijk.

 3. Jenn schreef:

  Sterkte!
  (Blikjes op het bevrijdingsfestival mocht ruim 15 jaar geleden al niet, tenminste niet in Zwolle. De eerste keer dat ik ging had ik geen idee. Er stond beveiliging bij de hekken rond het terrein, ik kon mijn blikjes zo de container in gooien :()

 4. Fra det gule hus schreef:

  Dacht ik toch echt dat dit blog niet meer bestond! Of word ik nou net zo vergeetachtig als jij? 😱😘

  1. Marion schreef:

   🤣🤣🤣 Dat dacht ik ook. Nee, ik had wat verkeerd gedaan met het omzetten van mijn domein. Nu is deze ook weer even terug. Ik doe maar wat, man. Het gaat hier echt alle kanten op 🤣

   1. Fra det gule hus schreef:

    Heerlijk toch? Ik wou dat ik het kon… bij mij moet het altijd allemaal zo strak binnen de lijntjes, volgens plan, zeg maar. Ik heb er weer gigahogebloeddruk van, gggrrrr. XX

 5. mariellemarielle schreef:

  Bewonderenswaardig hoe jij met je ziekte omgaat…elke keer weer die diepe dalen, het lijkt me vreselijk!
  Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.