Afvallen Week 1: -1,4 kg

on

Schreef ik afgelopen week nog dat ik een kilo aangekomen was, ondertussen is er 1,4 kg af. Hoe kan dat zo? Nou, ik had een nieuwe weegschaal gekocht en die geeft simpelweg aan dat ik 2 kilo zwaarder ben dan op mijn oude weegschaal. Ik heb mijn startgewicht daarom aangepast naar 102 kg. Vanochtend zag ik 100.6 op de schaal van Marion en dat betekent dat we zowaar de goede kant op gaan.

Ik vind het helemaal niks hoor, dat op dieet zijn. Gelukkig hoef ik er nu nog maar weinig voor te doen. Alleen de tussendoortjes laat ik weg en nog niet eens allemaal. Ik heb afgelopen week tijdens Ajax nog met een gerust hart chips gegeten en een Radler gedronken. Ik ga ook geen speciaal dieet volgen. Ik weet nu wat mijn darmen goed verdragen en wat niet. Als ik nu ineens complete voedselgroepen weg ga laten of pasta en aardappelen vervangen door alleen maar groenten, dan kan ik nu alvast een grootverpakking toiletpapier aanschaffen. Ik eet dus alleen minder, niet anders.

-1,4 kg klinkt zo lekker al. Alleen dan die opmerking ernaast op het scherm:

NOG 16,6 KILO TE GAAN!

Ja ja, I know. I know.

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Succes met het vervolg.

  Bemoedigende groet,

 2. chucky1012 schreef:

  Inderdaad vreemd dat het per weegschaal verschilt Xoxo

  1. Marion schreef:

   De ene is digitaal. De andere was zo’n ouderwets schijfje. Ik houd nu gewoon de digitale maar aan.

 3. Lot schreef:

  Heb je ook op verschillende plaatsen gemeten? Het is motiverend als je de cm bij buik en mag ziet verdwijnen.
  Vorige week kon ik de laatste broek die begin januari helemaal niet paste weer aan, en bij 2 heb ik nu een riem nodig.

  1. Marion schreef:

   Nee, ik meet verder niet. Het is puur voor de HS en de hoge bloeddruk. Of ik dunner word is voor helemaal niet van belang.

 4. Miriam schreef:

  Goed bezig!!! ’t lukt mij niet en ik geef de AD de schuld, want ik eet zoo netjes.. Super frusterend.. Zet ‘m op, ik hoop onwijs dat’t iets voor je HS gaat betekenen! 😘

  1. Marion schreef:

   Thanks! Ik ook!

 5. mariellemarielle schreef:

  mooie start! Hoop dat het lukt als een leefstijl te zien ipv dieet (haha klinkt wat aardiger).
  Overigens…het is denk ik alleen vol te houden door jezelf ook eens wat toe te staan (ik denk aan Oostenrijk ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.