Serieuzere aanpak

Zoals jullie weten ben ik door het UWV afgekeurd om te  werken. Ik vraag (te) lage prijzen in mijn webshop, probeer uit alle macht geen winst te maken om niet in de problemen te komen met de belastingdienst en
als je het heel zwart wit bekijkt doe ik al deze shit voor niets. Ik zeg zwart wit, omdat ik het natuurlijk niet voor niets doe. Ik beleef er heel veel plezier aan, maar het zou zo leuk zijn als ik er ook iets voor mezelf aan overhield. Voor degene die nu denken: Je mag van het UWV toch iets bijverdienen? Zo makkelijk is dat natuurlijk niet, want ik loop daar een gigantisch risico mee. Het grootste risico is dat ik mijn uitkering kwijtraak en in de bijstand kom én natuurlijk weer het gedonder met de toeslagen die ik dan volgend jaar wellicht voor het zoveelste jaar op rij kan terugbetalen. Maar zou ik het UWV niet onderschatten? Dat ze heus wel inzien dat ik mijn best doe, er probeer het beste van te maken, maar op dit moment simpelweg nog niet in staat ben om volledig in mijn eigen levensonderhoud te voorzien en dat het beter is als zij mijn inkomsten blijven aanvullen?

RUIMTE OM EVEN HEEL HARD TE LACHEN. NEEM JE TIJD.

De belastingdienst is in ieder geval haar best aan het doen. Of liever gezegd, de overheid. Die hebben eindelijk ingezien dat het idioot is dat als je er, zoals in mijn geval, 30 euro per maand op vooruit gaat, je er vervolgens 130 op achteruit gaat door je toeslagen in één klap te verliezen. Hoe ze dat moeten oplossen weten ze nog steeds niet precies. Ik wel, maar Rutte heeft mij nog steeds niet gebeld. Ik wacht mijn smart op zijn telefoontje.

Maar goed, ondertussen wring ik mij in de gekste bochten, kom ik daardoor regelmatig zelf in de problemen en als ik dan zie hoe andere webshop eigenaren en zelfstandig ondernemers het doen, dan ben ik ook gek ook dat ik het zo blijf aanpakken. Ik ga maar eens doen wat ik KAN doen en als het moet, en in de problemen kom met het UWV, dan ga ik in hoger beroep. Dan zal ik aantonen dat ik het maximale doe wat ik kan doen. Dat dat niet voldoende is om volledig in mijn eigen levensonderhoud te voorzien, maar dat ik mijn stinkende best doe om er alles uit te halen wat erin zit. Dat ik voor hetzelfde geld, letterlijk en figuurlijk, de hele dag uit mijn neus kan eten, beetje Netflixen en op de bank hangen, maar dat ik dat niet doe. Dat ze het ook wel eens van de andere kant mogen bekijken. Dat zij heus wel mij de uitzondering op de regel kunnen maken als ze dat maar willen. Individualiseren mag. MOET soms zelfs! Kortom, ik veeg de vloer aan met het UWV als het tot een bezwaar komt. Ik heb al twee keer eerder een beroep tegen het UWV gewonnen en geloof me, ik doe het rustig nog een keer. Ik weet gewoon wat ik kan. Ik weet ook wat ik wil, maar dat kan ik niet. Nog niet. Wie weet, als het UWV me de ruimte en de tijd gunt, gaat het me lukken. Als de belastingdienst dan ook nog een beetje meewerkt en de overheid een beetje tempo maakt met die nieuwe wet wat betreft de toeslagen, dan ben ik een gelukkig mens.

Was ik nog maar een ambtenaar….

 

Advertenties

7 gedachtes over “Serieuzere aanpak

 1. yvoco

  Ik hoop met je mee. Het is je gegund. Je zou toch denken dat de belastingdienst wil dat je in je eigen onderhoud kunt voorzien. Maar zo werkt dat blijkbaar niet. .

  1. Nee nee, regels zijn regels. Maar misschien is het tijd om die regels eens wat meer aan mijn laars te gaan lappen en als ze dan gaan klagen bij mij, dan zal ik ze uitleggen hoe belachelijk krom die regels zijn. Misschien krijg ik dan wel een baan aangeboden hahaha!

 2. Ik bid voor je dat ze meewerken en dot voor eens en voor altijd in gaan zien en het snappen….
  Het is zo krom in dit land dat het zo werkt…..
  Dit moet veel normaler kunnen……

  Xoxo

  1. Die twee instellingen zijn zo bizar. Als je een uitkering hebt bij het UWV en je komt een keer te laat op een afspraak of je vergeet het een keer, krijg je meteen een maatregel op je uitkering. Ondertussen zit ik alweer 3 maanden op een herkeuring te wachten die ik voor 5 april gehad zou moeten hebben. Krijg ik dan ook een toeslag op mijn uitkering omdat ik zo lang in onrust heb moeten zitten over het hoe en wat? Bellen doe ik niet meer. Heb ik de vorige keer een maand voordat mijn uitkering zou stoppen gedaan. Keken ze me aan alsof ze water zagen branden. Ze zoeken het maar uit.

 3. Met respect en verwondering zie ik op grote afstand hoe jij je verzet tegen onmogelijke wetten, regels en uitkeringsbepalingen.

  Kop op.
  Er zijn ook bloglezers die jou als persoon zeer waarderen.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.